De charme van Haarlem op nationale televisie

0

Het televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert gemeente Haarlem

Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Haarlem. Kijk donderdag 2 november a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Haarlem om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale gewoonten en gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Haarlem
Het Noord-Hollandse Haarlem is een echte Monumentenstad. Met enkele duizenden bezienswaardigheden is deze stad een bezoek meer dan waard. Mirjam bezoekt de stad en gaat op zoek naar geloof, hoop en liefde. We ontmoeten Michaëla Bijlsma, zij heeft één belangrijke missie in haar leven: anderen blij maken. Met haar Haarlemse poppenkast lukt haar dat elke keer weer. Ze mag spelen voor speciaal publiek: de deelnemers van de dagopvang waar ook haar gehandicapte broer Teco naartoe gaat. Mirjam loopt een dagje mee met de enige echte Hannes Kuiper. Hij is een bekende in de stad door zijn kunst en muziek. En we nemen een kijkje in een bijzonder gebouw. Hier staat de zorg voor de medemens al eeuwenlang centraal.

Naast Haarlem, zijn ook de plaatsen Dordrecht, Rotterdam en Abcoude deze week te zien in ‘Geloof en een Hoop Liefde’.

De gewone dingen
Het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker van maandag tot en met donderdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de bewoners over de gewone dingen van het leven.

Thuis op 5
Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staan de plaatsen Dordrecht, Rotterdam, Abcoude en Haarlem van ‘Geloof en een Hoop Liefde’ deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk voor meer informatie: eo.nl/ghl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)