De dure decembermaand komt eraan. Voor huishoudens die moeite hebben om rond te komen, is dit een extra lastige maand. Want hoe maak je er een feestelijke maand van als je geldzorgen hebt? De sociaal werkers van DOCK organiseren in november en december allerlei activiteiten met als motto: ‘Meer doen met weinig poen’.

Posters
Wie een van de wijkcentra van DOCK binnenloopt, ziet ze meteen hangen. Posters met rake uitspraken over geld en geldstress. Bijvoorbeeld de Loesjeposter: ‘de ‘R’ van Rood zit weer in de maand’. Bezoekers staan even stil. Er ontstaan meteen gesprekjes. En dat is nou net de bedoeling. Want praten over geldzorgen helpt. Al is het alleen maar om te ervaren dat je niet de enige bent.

Slim omgaan met geld, minder financiële stress en het voorkomen van schulden. DOCK wil met deze themamaanden geldzorgen en geldstress bespreekbaar maken. Maar dat niet alleen. Inwoners van Haarlem kunnen hun geldstress verminderen door mee te doen met nieuwe en bestaande activiteiten in Noord, Oost en in Schalkwijk.

Activiteitenkalender
Zo organiseren de Opstapmedewerkers een speelgoedruilbeurs voor ouders met jonge kinderen. De jongerenwerkers spelen met de jongeren een quiz om hen bewust te maken van de kosten van het dagelijks leven, met bijvoorbeeld de vraag: ‘Wat betalen je ouders maandelijks aan energiekosten?’ De sociaal raadslieden en maatschappelijk werkers starten op 9 november in de Horizon de wekelijkse werkplaats Stop de Schulden waar mensen hun huishoudboekje op orde kunnen brengen. De gemeente verzorgt extra trainingen Grip op Geld voor mensen met een uitkering.

Welkom
DOCK nodigt alle inwoners van Haarlem van harte uit om mee te doen in november en december. Loop eens binnen in een van de dertien wijkcentra. Of kijk op dock.nl.

Advertentie