Per 10 december 2017 gaat contant geld uit de bus

0

Connexxion introduceert in regio Haarlem-IJmond nieuw betaalsysteem in de bus

In de bussen van Connexxion in de regio Haarlem-IJmond is er een nieuw kassasysteem geïntroduceerd: de ticketbox. Het papieren reiskaartje wordt daarmee vervangen door een geprint reisticket met een barcode. Het reisticket koop je gewoon bij de buschauffeur. De ticketbox is gekoppeld aan een pinapparaat. Op dit moment bestaat nog de mogelijkheid om het reisticket met contant geld of met de pinpas te betalen.

In winkels en online is het al jaren de normaalste zaak van de wereld, betalen met je bankpas. Ook Connexxion maakt de overstap naar ‘cashloos’ betalen. Met ingang van 10 december a.s. is het alleen nog mogelijk om het reisticket met de pinpas (zowel met pincode als contantloos) of met creditcard af te rekenen. Contant geld wordt vanaf dat moment niet meer geaccepteerd.

Het weren van contant geld op de bus maakt onderdeel uit van de landelijke afspraak binnen de OV-sector om contant geld in de bus af te schaffen vanwege incidenten in de bus. De veiligheid van reizigers en chauffeurs wordt hierdoor verbeterd. Tegelijkertijd verhoogt het ook het reisgemak: nooit meer de bus instappen en beseffen dat je net te weinig contant geld bij je hebt voor een kaartje.

Onderzoek alternatieve betaalwijzen
Van de uitgevraagde alternatieve betaalwijzen (van mobiele telefoon en e-ticket tot aan pinbetaling) komt pinbetaling als beste optie naar voren, naast het gebruik van de OV-chipkaart. Daarnaast geeft een aanzienlijk aandeel van de incidentele reiziger aan een papieren kaartje te kopen omdat hun OV-chipkaart defect is, er onvoldoende saldo op staat dan wel de OV-chipkaart vergeten is.

Opladen OV-chipkaart
Saldo op de OV-chipkaart zetten, kan op verschillende manieren: via connexxion.nl/webshop, met het product automatisch opladen, bij een ophaalautomaat of bij een ophaalpunt zoals bij het apparaat in de bus. Een overzicht van deze oplaadpunten in de regio en mogelijkheden om contant te betalen is te vinden op ov-chipkaart.nl/servicepuntzoeker.

Voor meer informatie over alle reisproducten en betaalmogelijkheden connexxion.nl/betalen.

- Advertentie -
Vorig artikelKunstboekensale in de Vishal
Volgend artikelHanden ineen voor actie Mooi Meerwijk
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.