Het Nieuwjaarsgala 2018: ‘Nachtclub’

0

Stichting Vrienden van het Gala is dit jaar het nachtleven ingedoken om de 27ste editie van het Haarlemse Nieuwjaarsgala in de jarretelles te hangen. In de namiddag van 1 januari 2018 staan in de Lichtfabriek zo’n 45 bezoekers zich moed in te drinken, om samen met de professionele huisband hun show-nummer weg te geven. Dit jaar in het stomende en sexy thema ‘nachtclub’.

Wat in 1991 startte als karaokefeestje in Café Studio, wordt nu beschouwd als het leukste feest van het jaar. Voor jong en oud, amateur en professional, artiest en toeschouwer. En terecht! Als je eenmaal van dit door sjampoepel doordrenkte muziekfestijn hebt kunnen proeven, luid je het nieuwe jaar nooit meer anders in.

“Het enige wat tegenvalt aan dit feest is dat je vanaf 2 januari weer een heel jaar moet wachten.” – Jolien

Traditie
Het Nieuwjaarsgala is een begrip. Vaste gasten weten niet beter dan zich op Nieuwjaarsdag -met of zonder kater- in een glitterjurk of strak pak te hijsen en rond borreltijd richting het Gala te begeven. Het is een van de weinige feesten waar meerdere generaties samenkomen, van twintigers tot zestigers. “Niet zo vreemd, gezien het feit dat we het feest al meer dan een generatie organiseren”, zegt Dick Koers, voorzitter van de Stichting die de organisatie in 2014 overnam van Café Studio. “We zien vaste bezoekers soms plotseling een paar jaar niet, om weer te verschijnen als de kinderen aan een oppas overgelaten kunnen worden. Zodra de kinderen 18 jaar zijn gaan ze zelf ook, en betreden zelfs het podium. In de voetsporen van hun ouders dus.

“Ik heb een kerst retreat op Bali afgeslagen voor het Nieuwjaarsgala. Dûh.” – Amber

Nachtclub
Het thema is dus ‘nachtclub’, compleet met tepelkwastjes in het logo. Past dat wel bij zo’n familiefeest? “Nou, het woord familiefeest past niet echt bij het Gala”, licht Koers toe. “Het is een muzikaal feest en er zijn meerdere generaties die van dezelfde muziek kunnen genieten. Dankzij de chique ambiance en fraaie outfits van de gasten is het feest sowieso al prikkelend. Verwacht geen stripper op elke hoek van het podium. Het thema geeft wat richting aan de keuze van de nummers en de aankleding.” Dus er is geen controle op jarretelles bij de ingang? “Goed idee! Maar nee. We vragen wel van onze bezoekers om extra hun best te doen. Voor de één betekent dat een designer jurk of smoking, voor de ander een jasje op zijn mooiste spijkerbroek of een stel kraakwitte gympen onder een elegant broekpak. Zo draagt iedereen op zijn eigen manier bij aan de sexy uitstraling van het feest.

“Het was alsof we de hotste boyband waren van het moment. Het maakt niet uit hoe je zingt. De waanzinnige 1-januariband sleept je er doorheen en het publiek is fantastisch.” – Joost

Optreden
Wie nog hoopt op 1 januari zelf het podium te kunnen beklimmen wacht een teleurstelling; de inschrijvingen zijn al weken gesloten. Koers: “Dat is maar goed ook, want de band repeteert wekenlang op de nummers. Tijdens de generale repetitie zelfs met de zelfbenoemde artiesten erbij.“ Is dat wat dit feest anders maakt dan andere karaoke feestjes? “Zeker, maar we gaan veel verder dan alleen een goede muzikale voorbereiding! De artiesten mogen zich één dag een echte ster wanen. Iedere zanger gaat eerst in de make-up, want er zijn fotografen, presentatoren die hen persoonlijk aan- en afkondigen, er is een spetterende lichtshow en een half dozijn TV camera’s die het allemaal vastleggen voor het nageslacht. De hele entourage maakt het ook voor de toeschouwers een fantastische show.

Kaarten
Het Nieuwjaarsgala vindt plaats op 1 januari in De Lichtfabriek in Haarlem. De zaal gaat open om 16:00 uur en de optredens gaan door tot 23:00. Voor wie geen genoeg kan krijgen, draait huis-DJ Sander Hucke daarna dansbare classics tot 01:30 uur. Kaarten à € 39 zijn uitsluitend verkrijgbaar via de website van het Nieuwjaarsgala: hetgala.nl.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)