Martial Arts for Seniors examens

0

Bij Sportclub Haarlem Oost werden in de veteranenclub MAS (Martial Arts for Seniors) examens gehouden voor karate en boksen. Voor de beoordeling waren hiervoor, namens de nationale bond, aanwezig Shihan Voogt en Shihan Van Rijn.

Tijdens het twee uur durend examen moesten de kandidaten hun stoot- en trap technieken laten zien. Zowel in de basis als op de stootzakken en trapkussens. Ook werd getest in het kunnen doorstoten van planken, het lopen van kata’s en zelfverdediging.

Het was indrukwekkend om te zien hoe veel er in de afgelopen jaren is geleerd. Zo werden de volgende hogere graden behaald: Karel vd Vlugt (77 jaar) 1e Dan zwarte band en Ferry Timmerman (70 jaar) 2e Dan.

Op verzoek van oud-leden Kyokushinkai karate werd MAS ca. 8 jaar geleden opgericht. Inmiddels trainen ca. tien senioren wekelijks 2 uur in conditie; karate- en bokstechnieken. De trainingen geven energie. Men blijft in goede conditie en traint ook om zich te kunnen verdedigen indien nodig. Dat gaat uitstekend ook al liggen de leeftijden van de deelnemers tussen 65 en 77 jaar.

MAS traint elke donderdag van 10.00-11.30 uur in de dojo: Byzantiumstraat 74, 2033 EK Haarlem.