Winstuitjewoning.nl betrekt gerenoveerde kantoorvilla in Haarlem

0

Cobraspen Groep heeft het statige pand op het Prinsen Bolwerk 1 verhuurt aan Winstuitjewoning.nl. Winstuitjewoning.nl was tot voor kort gevestigd aan de Jansstraat in Haarlem en helpt gemeentes en woningeigenaren bij het verduurzamen van bestaande bouw.

Dit doen zij door het efficiënt bundelen van aanvragen voor het isoleren van gebouwen waardoor de kosten per deelnemer dalen en gemeenten zo werken aan een flinke verlaging van de CO2-emissie. Vanwege de sterke groei van de organisatie zocht het bedrijf naar een passende kantoorruimte die geschikt is voor toekomstige groei. Winstuitjewoning.nl betrekt de geheel gerenoveerde villa aan het Prinsen Bolwerk welke is gelegen aan een stadspark, schuin tegenover het centraal station van Haarlem.

De villa op het Prinsen Bolwerk nummer 1 is ontworpen en gebouwd in 1869 door J.H. van Ek en maakt deel uit van 11 villa’s op de bolwerken. De villa werd na 1900 aan de oostzijde met een verdiepingloze serre uitgebreid. De villa kent een geschiedenis als arbeidsbemiddelingsbureau en later deed het dienst als federatiebureau van de Haarlemse Katholieke Vereniging voor het gezin en het Haarlems Speeltuinverbond.

Luigi Prins van Cobraspen Groep is blij met de nieuwe huurder die zich inzet voor de verduurzaming van grote aantallen koopwoningen: “Wij wensen Gijs de Reeper van Winstuitjewoning.nl en zijn team veel succes in onze kantoorvilla. Ik vind het geweldig dat we een organisatie kunnen faciliteren die zich inzet om panden in Nederland structureel te verduurzamen.