Forse schenking van € 746.036 tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala

0

Tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in Laren ontving het Frans Hals Museum │ De Hallen Haarlem een totale schenking van 746.036 euro! Directeur Ann Demeester is buitengewoon blij met het partnerschap van de BankGiro Loterij. “Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij kan het museum zijn spannende toekomstplannen realiseren.

Extra project
Het museum werd eerder dit jaar al verrast door Robert ten Brink. De ambassadeur van de BankGiro Loterij kwam een cheque overhandigen van maar liefst 496.000 euro uit de opbrengst van de extra trekkingen. Eenmaal per jaar kunnen de culturele organisaties een voorstel voor deze extra steun indienen.

Meet at!
In 2018 gaat het Frans Hals Museum met zijn belangrijke collectie zeventiende-eeuwse kunst integreren met De Hallen Haarlem, dat juist een twintigste-eeuwse en hedendaagse collectie heeft. Onder de naam Frans Hals Museum ontstaat zo het nieuwe, sprankelende culturele hart van Haarlem waar oude en nieuwe kunst elkaar ontmoeten. De Vleeshal aan de Grote Markt, onderdeel van het nieuwe Frans Hals Museum, gaat daarin de rol spelen van een publieke, gratis toegankelijke kunstsalon. Het vernieuwde museum krijgt daarnaast een panoramisch dakterras dat uitzicht biedt over de historische binnenstad. De extra bijdrage van de BankGiro Loterij brengt de realisatie van dit bijzondere project een stap dichterbij.

Meespelen voor Frans Hals Museum
Als vaste partners ontvangt het museum ook dit jaar een vaste bijdrage van 200.000 euro voor het in stand houden en het toegankelijk maken van de collectie. Dit jaar komt daar maar liefst 50.036 euro bovenop, dankzij deelnemers die aangeven specifiek voor het Frans Hals Museum mee te doen. Van die loten gaat maandelijks de helft van de opbrengst direct naar het Frans Hals Museum.

Bijdrage aan culturele sector groeit met 8 miljoen naar 74,8 miljoen euro
In totaal kon de BankGiro Loterij dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 74,8 miljoen euro schenken aan 78 musea en andere culturele instellingen door heel Nederland. Dat is bijna 8 miljoen euro meer dan vorig jaar. Deze bijdrage, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat direct naar het behoud van cultuur en cultureel erfgoed in Nederland.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)