Matzer brengt theater de politieke arena in

0

Het gaat niet om de criticus die aan de zijlijn staat te roepen. Het gaat om degene in de arena, die werkelijk iets doet en fouten durft te maken in een poging iets te bereiken.’ naar Theodore Roosevelt.

Deze quote is het vertrekpunt van de nieuwste voorstelling Niemand wacht op je van MATZER Theaterproducties. Een nieuwe tekst van Lot Vekemans, Nederlands meeste gespeelde toneelauteur. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 speelt deze voorstelling in raadzalen en gemeentehuizen door het hele land.

Op woensdag 7 maart om 20.30 uur staat de voorstelling in de Raadzaal van Haarlem. Met deze theatrale beleving op locatie wil MATZER inspireren om na te denken over ieders rol in deze samenleving. En het gesprek op gang brengen tussen burgers en politici om elkaars behoeften, motivaties en mogelijkheden beter te leren kennen. Na afloop van de voorstelling is Dennis de Waardt te gast bij het nagesprek. Naar aanleiding van de voorstelling wordt, gezamenlijk, verder gepraat over wat burgers en politici samen voor elkaar kunnen krijgen. De Waardt realiseerde een gehele dakkas op een groot gebouw in Haarlem. Jarenlang heeft hij zich hiervoor ingezet en het is hem uiteindelijk gelukt. Zijn verhaal dient als voorbeeld en inspiratie voor wat men zelf kan ondernemen om dingen te veranderen en hoe burgerinitiatieven verschil kunnen maken.

Niemand wacht op je
In Niemand wacht op je kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt.

We leven in een tijd waarin we steeds meer zicht hebben op hoe het er in de wereld aan toegaat. In de media komen aan de lopende band nieuwsberichten en opinies voorbij over brandende kwesties. De een roept nog harder dan de ander en luisteren lijkt moeilijker dan ooit. Over één ding zijn we het eens: verandering is nodig. Maar waar beginnen we? Hoe zet je jouw mening om in daden? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk; bij de burger of bij de politiek?

Info
Datum en aanvang: wo 7 maart 20.30 uur, deuren open vanaf 20.00
Locatie: Raadzaal gemeente Haarlem
Kaarten: Toneelschuur.

- Advertentie -