Week voor de Ontmoeting trapt af met Burendag

0

Op zaterdag 23 september is het Burendag en tevens de start van de Week voor de Ontmoeting. In deze week openen allerlei maatschappelijke organisaties de deuren voor leuke activiteiten zoals; sport, spel, samen eten en knutselen.

In de Week voor de Ontmoeting wordt vooral aandacht gevraagd voor het leggen van contact. Een simpel “hallo” kan namelijk het begin zijn van een waardevolle vriendschap.

Onderdeel van de Haarlemse Burendag is het Burendagpakket, een initiatief van Haarlem/Ecosol Effect, DOCK, Burenhulp en BUUV. Het Burendagpakket is bedoeld als start van een leuk samenzijn met buren. Meer dan 80 initiatiefnemers hebben het pakket inmiddels aangevraagd. Het bevat slingers, een speelgoedje voor kinderen, maar ook gesprekskaartjes voor volwassenen. Deze kaartjes kunnen helpen om op Burendag het ijs te breken en elkaar beter te leren kennen. Waar het Oranjefonds met Douwe Egberts landelijk heeft ingezet op Burendag, is dit pakket typisch Haarlems geworden. Zo bevat het ook nog Haarlemse Halletjes (koekjes) en koffie en thee, aangeboden door het Haarlemse bedrijf Simon Lévelt. Meer informatie

De Week voor de Ontmoeting is de Haarlemse variant van de nationale Week tegen de Eenzaamheid. Burendag vormt hiervoor de officieuze aftrap. Het volledige programma van alle Burendag-activiteiten per wijk staat op www.haarlemontmoet.nl.