Man aangehouden wegens bedreiging met wapen

0

Een 41-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Grote Houtstraat in Haarlem wegens bedreiging met een wapen.

Een man fietste rond 02.30 uur door deze straat en zag dat de verdachte met zijn auto tegen een stel fietsen aanreed. De fietser klopte op het raam van de bestuurder om hem hierop aan te spreken maar werd door de 41-jarige man bedreigd met een (mogelijk) vuurwapen. De fietser schrok en belde op een veilige afstand de politie.

Agenten troffen de verdachte, afkomstig uit Haarlem, met zijn auto aan ter hoogte van de Gierstraat. Hij werd aangehouden. In zijn auto werd een niet van echt vuurwapen te onderscheiden alarmpistool aangetroffen. De man bleek onder invloed van verdovende middelen te zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd.