Overweldigende opkomst informatieavond zonnestroomdelen Nova College

0

De informatieavond voor collectieve zonnestroomdelen op het Nova College werd afgelopen dinsdagavond door maar liefst zo’n 200 geïnteresseerden bezocht. Deze zomer wordt op het dak van dit gebouw door Kennemer Energie een collectief zonnestroomdak gerealiseerd dat genoeg groene energie opwekt voor zo’n 100 huishoudens.

Meedoen aan een collectief zonnestroomdak is een goed alternatief voor wie zelf geen zonnepanelen op eigen dak kan plaatsen of voor wie dit wel kan, maar hiermee niet voldoende voor eigen gebruik kan opwekken. Gebruik maken van een groot dak in de buurt – bijvoorbeeld van een bedrijf, school of instelling – is dan een uitstekend alternatief.

Niels Korf – manager bedrijfsvoering bij het Nova College – ziet het ter beschikking stellen van ‘zijn dak’ als een mooie manier om de band met de buurt verder te verbeteren. Korf: “Omwonenden kunnen op ons dak hun eigen groene energie opwekken en wij geven tegelijkertijd invulling aan onze mvo-doelstellingen. Kortom: iedereen wint!

Meer daken
De enorme interesse is ook een positieve verrassing voor Guus Jansen die het project namens Kennemer Energie coördineert. “Kennemer Energie had een maand gereserveerd om het benodigde aantal geïnteresseerden te vinden”, licht hij toe. “Dat via de voorinschrijving vrijwel alle beschikbare zonnestroomdelen al binnen een week zouden zijn gereserveerd, overtreft onze verwachtingen. Bij deze nodig ik alle eigenaren van grote daken graag uit op om contact met ons op te nemen.

Naar verwachting zal het zonnestroomdak op het Nova College deze zomer in bedrijf worden genomen. Meer informatie is vinden op kennemerenergie.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)