Echo & The Bunnymen in Patronaat

0

Echo & the Bunnymen komt op donderdag 3 september 2015 naar Nederland voor een concert in het Haarlemse Patronaat! Dit zal de eerste echte clubshow van de Britse New Wave/Post-punk band zijn sinds enige tijd.

In 1978 wordt Echo & the Bunnymen in Liverpool opgericht. De hoogtijdagen van Punk en New Wave dus. De originele line-up bestaat dan uit zanger Ian McCulloch, gitarist Will Sergeant en bassist Les Pattinson. Voor het slagwerk wordt in de beginfase nog gebruik gemaakt van een van die toendertijd hypermoderne drummachines, maar deze robot wordt later vervangen door de zeer levende drummer Pete de Freitas.

New Wave, Post-punk en zwaar psychedelische No Future-rock kenmerken het geluid van de band. Als viertal debuteren ze in 1980 met ‘Crocodiles’. Dit album wordt een jaar later opgevolgd door het album ‘Heaven Up Here’ dat in de New Wave scene een grote hit wordt. Dit succes behalen ze ook met ‘Porcupine’ (1983) en ‘Ocean Rain’ (1984). In 1987 verschijnt nog een vijfde album ‘Echo & the Bunnymen’ voordat McCulloch de band verlaat en een solocarrière begint.

Echo & the Bunnymen blijft desondanks in ietwat afgekloven versie doorbestaan – totdat het noodlot toeslaat. Drummer de Freitas komt om bij een motorongeluk en de band moet zich hergroeperen. In de nieuwe, maar eigenlijk gehavende bezetting brengen ze het album ‘Reverberation’ in 1990 uit. Vanwege de matige reacties hierop – vooral, omdat de vele fans het typerende stemgeluid van McCulloch keihard missen – wordt alsnog de stekker uit de band getrokken. Donkere wolken. De nacht valt. Een zwarte stilte neemt bezit van de aarde…

Dit zal uiteindelijk gelukkig van tijdelijke aard blijken te zijn. Want in 1997 besluiten McCulloch en Sergeant samen met Pattinson de originele draad weer op te pakken. Dat resulteert hetzelfde jaar nog in het succesvolle album ‘Evergreen’. Hiermee is Echo & the Bunnymen weer helemaal terug. En vanaf dat moment verschijnen er maar liefst vijf studioalbums waarvan ‘Meteorites’ uit 2014 de laatste in rij is.

Patronaat is trots deze belangrijke historische formatie, die nog steeds stevige stempels zet in het land van de Betere Pop, dit jaar toe te kunnen voegen aan de groeiende rij legendary heroes die het podium in de loop der jaren heeft kunnen presenteren aan het Haarlemse, Noord-Hollandse en Nederlandse publiek!

De kaartverkoop start op zaterdag 23 mei om 10:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en kassa van Patronaat, en in alle primera-winkels in den lande.

ECHO & THE BUNNYMEN (UK) | PATRONAAT HAARLEM
DO. 3 SEPT 2015 | € 30,- (vvk/ex fee) | Zaal open 19.30 uur – Aanvang 20.00 uur

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)