Nieuwe stappen in onderhandelingen: De formatie en het gesprek met de stad

0

GroenLinks heeft na de verkiezingen van 21 maart met de politieke partijen uit de Haarlemse gemeenteraad de mogelijkheden verkend om een nieuwe coalitie te vormen. De afgelopen week zijn daarover verdiepende gesprekken gevoerd met PvdA, D66 en CDA.

De onderhandelaars geven aan dat de gesprekken constructief zijn geweest en dat er een goede basis is om samen tot een coalitieakkoord te komen. De partijen gaan nu dan ook de zogeheten formatie-fase in.

Om die fase goed te starten, bieden de onderhandelende partijen de Haarlemmers de mogelijkheid om aandachtspunten mee te geven bij de formatiebesprekingen. Hiervoor wordt op vrijdag 20 april tussen 16.00 en 18.00 uur een gesprek georganiseerd bij Pippa’s, Stationsplein 64-66.

Afgelopen week zijn belangrijke thema’s als woningbouw, verduurzaming, bereikbaarheid, werk, inkomen en zorg en financiën besproken.

De partijen hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke ambitie. De komende jaren willen zij de woningschaarste aanpakken om woningen betaalbaar te houden, waarbij ook de kwaliteit wordt behouden. Daarnaast is het doel om nu echt Haarlem groener en duurzamer maken. Maar wel zo dat iedereen dit zich kan veroorloven en de gemeentelijke financiën gezond blijven. Haarlem is en blijft namelijk een sociale stad.

De partijen zien uitdagingen als het gaat om de groei van de stad. Maar willen die handschoen daadkrachtig oppakken. Dat vraagt om nieuwe manieren. Maar ook vooral lef en actie. En het benutten van de kennis uit de stad. Daarom zullen we stappen gaan zetten als het gaat om participatie.

Robbert Berkhout (GroenLinks): “Ik heb er alle vertrouwen in dat we met zijn allen in staat zijn om tot een akkoord te komen waarmee we iets heel moois neer kunnen zetten voor de stad in de komende jaren.

De afgelopen week hebben de onderhandelaars al op verschillende plekken in de stad met elkaar gesproken. Op de Dakkas en bij de 3Dmakerszone. Het plan is om verschillende locaties af te gaan.

Vanavond zijn de onderhandelaars aanwezig bij de Pletterij waar acht vertegenwoordigers uit verschillende sectoren van de Haarlemse samenleving vertellen wat er, wat hen betreft, de komende vier jaar in Haarlem moet gebeuren.

Wilt u meer weten, of wilt u de onderhandelaars aandachtspunten mee geven voor de gesprekken? U bent van harte welkom op vrijdag 20 april tussen 16.00 en 18.00 uur bij Pippa’s (Stationsplein 64-66, aan de zuidkant van het Stationsplein).

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)