Bibliotheekcollege over faalkunde

Interactieve lezing in de Bibliotheek

0

Dat je leert van fouten maken is een enorm cliché. Maar dan moet je ze wel mógen maken. Mogen we wel falen van onszelf en onze omgeving? Nee! Op dinsdag 8 mei, van 20:00 – 22:00 uur, geeft ‘faalkundige’ Saakje Bakker een dynamisch, interactieve lezing in de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 in Haarlem.

De meeste mensen zijn niet faalkundig. En dat is zonde. Niet omdat je de hele dag maar fouten moet maken. Maar omdat faalkunde je helpt je mogelijkheden te benutten. Zowel van jezelf, je team als de hele organisatie. In deze lezing komen twee onderdelen uitgebreid aan de orde: groeimindset en faalfitness.

Groeimindset
Carol Dweck, hoogleraar psychologie van de Stanford University heeft jarenlang onderzoek gedaan naar leren, presteren en de relatie met falen. Ze pleit ervoor om onze aandacht te verleggen van aanleg, prestaties en het moeten scoren, naar het met toewijding werken aan je leerproces. Ze noemt dit het verschil tussen een vaste mindset en een groeimindset.

Faalfitness
‘Foutenmaakmoed’ kun je trainen, namelijk met faalfitness. Faalfitness bestaat uit korte, energieke en speelse oefeningen, waarbij zowel gelachen als geleerd wordt!

Saakje Bakker
Saakje Bakker is faalkundige, storyteller en bedrijfskundige. Ze is verbonden aan het Instituut voor Faalkunde en geeft workshops en lezingen om mensen faalkundig te maken.

Info
Dinsdag 8 mei | 20:00 – 22:00 uur
de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 in Haarlem

De toegangsprijs bedraagt € 5,-; niet-leden betalen € 7,50.
Reserveer je kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl