Gratis theatervoorstellingen voor baby’s en kinderen in Schalkwijk

0

Van 19 mei t/m 5 juni reizen twee gratis te bezoeken jeugdvoorstellingen door Schalkwijk in Haarlem: Aad Piraatje door Ton Meijer voor 2 -10 jaar en BB door Collectief Wonderland voor baby’s van 6 t/m 18 maanden.

De speellocaties zijn een aantal buurtcentra in Schalkwijk, het winkelcentrum Schalkwijk en de Bibliotheek Schalkwijk. De voorstellingen worden georganiseerd in het kader van Schalkwijk Safari, een initiatief van St. Festivals Haarlem ism Cie Petit om theaterbezoek mogelijk te maken voor kinderen die niet vaak een theater bezoeken. Partners van het project zijn Stichting Dock, Het Open Huis, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Winkelcentrum Schalkwijk.

De voorstellingen kunnen zonder aanmelding vooraf bezocht worden, behalve in de Bibliotheek Schalkwijk, graag reserveren via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Aadje Piraatje door Ton Meijer
voor kinderen van 2 jaar – 10 en volwassenen

Theater duizendpoot Ton Meijer vertelt, zingt en speelt het verhaal van Aadje Piraatje, naar het boek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma. Ga je mee aan boord samen met de andere piraten en beleef hoe Aadje zijn verjaardag viert en zijn tand laat trekken. Gelukkig krijgt Aadje hulp van Jan-zonder-hand, Joop-houten-poot en alle andere stoere piraten. Maar zijn ze wel zo stoer als ze lijken? Speel tot slot zelf een piraat aan boord van een schip in de gouden eeuw!

  • za 19 mei, 13.30 uur, winkelcentrum Schalkwijk (bij de V & D) met zangeres Marije van Stralen
  • wo 23 mei, 14.00 uur, Bibliotheek Schalkwijk, Fie Carelsenplein 2, Haarlem
  • wo 23 mei, 16.00 uur, Het Open Huis, Professor Boumanstraat 1, Haarlem
  • wo 30 mei, 15.00 uur, Wijkcentrum De Zuidparker, Bijvoetstraat 5, Haarlem
  • wo 30 mei, 16.30 uur, op het grasveld bij Spijkerboorpad Haarlem

BB door Wonderland Collectief
voor baby’s van 6 t/m 18 maanden en (groot)ouders

BB is een bijzondere ervaring met dans en muziek voor de allerkleinsten en (groot)ouders. In een magisch spel bewegen de dansers en omringen de muzikanten de baby’s met zachte klanken. Samen improviseren ze op de bewegingen en geluiden van het piepjonge publiek en ontstaat er een ontroerende dialoog tussen artiesten, baby’s en volwassenen.

Regie: Makiko Ito, Dans: Michael Schumacher, Makiko Ito, Muzikanten: Felicity Provan (trompet/zang), Nina Hitz (cello), Coproductie met Festival 2 Turven Hoog

  • wo 23 mei, 10.00 uur, Wijkcentrum Vinci 73, Leonardo Davinciplein 73, Haarlem
  • do 24 mei, 10.00 uur, De Kleine Globe, Semmelweisstraat 5, Haarlem
  • di 29 mei, 10.00 uur, Speeltuin De Papegaai, Anna Kaulbachstraat 14a, Haarlem
  • di 5 juni, 10.00 uur, Wijkcentrum De Wereld, Laan van Berlijn 1, Haarlem
Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)