Alles over voedsel: red de planeet met je boodschappenkar

23 mei debat in de Pletterij

0

In dit derde debat in de Reeks Alles over Voedsel op 23 mei onderzoeken we de impact van ons voedselconsumptiepatroon op de planeet. Dat klinkt pretentieus, maar via onze boodschappenkar kunnen we duurzaamheid bevorderen en onze ecologische footprint beperken, zodat op andere plekken in de wereld meer groeicapaciteit voor eigen voedselproductie overblijft. De Pletterij onderzoekt met experts en publiek wat we op dit gebied zelf kunnen doen. Daarvoor zijn twee uitgesproken debaters uitgenodigd: Natascha Kooiman en Dé van de Riet.

Natascha Kooiman is Sustainability Rebel en oprichter & eigenaar van Smaackmakers. Zij is communicatie- en merkenspecialist met een passie voor duurzaamheid, food en de wereld. Zij zet zich met veel passie en energie in voor de versnelling van het verduurzamen van ons voedselpatroon en voedselsystemen. Mede hierdoor is Natascha Kooiman verkozen tot een van de Duurzame Jongeren 100 en twee keer tot Viva400 vrouw. Zij is tevens Mede-kwartiermaker TransitieCoalitie Voedsel. Dit is een krachtenbundeling in de vorm van een delend en elkaar ondersteunend netwerk van hoog betrokken landbouw-, voedsel-, natuur- en gezondheidsvernieuwers dat werkt aan de versnelling van de voedseltransitie.

Natascha Koooiman verzorgt ook de inleiding van dit debat.

Dé van de Riet is Communicatiemanager van Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en van de stichting Vlees.nl. De COV heeft met ketenpartners, overheid en maatschappelijke organisaties het streven naar een versnelde verduurzaming van de productie vastgelegd in het convenant ‘Uitvoerings agenda Duurzame Veehouderij’ – de UDV. De UDV maakt gezamenlijk werk van een toonaangevende Nederlandse veehouderij in 2023, en daarmee voor de vleesproductie in Nederland, die met behoud van concurrentiekracht produceert met respect voor mens, dier en milieu.Het debat wordt, net zoals het vorige debat, geleid door Ellen Mangnus, journalist en ontwikkelingsfilosoof.

Info
Voor het debat kun je eten bij de Wereldkeuken. Combitickets van € 20,00 voor een driegangenmenu en het debat zijn via de site van de Pletterij te bestellen.

Het debat begint om 20.00 uur, de toegang is € 3,00 en € 1,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem. Reserveren via www.pletterij.nl.