De Gouden Straatjes vanaf 9 juni nog zichtbaarder

0

Tijdens de ShoppingNight op zaterdag 9 juni wordt de eerste Gouden Straatjes gevelsteen onthult.. De burgemeester van Haarlem, Jos Wienen, gaat om 19.00 uur op de hoek Anegang/Warmoesstraat de ladder op om de eerste Gouden Straatjes gevelsteen op te hangen. De gevelstenen worden in alle 7 Gouden Straatjes minimaal op twee plekken bevestigd om zo de zichtbaarheid te vergroten.

Om er een klein feestje van te maken zal de onthulling gepaard gaan met veel tamtam van Zwaanswijk Percussion en zijn de Gouden Straatjes deze avond feestelijk versierd met gouden ballonnen.

Gouden Straatjes Gevelsteen
Toen er over een gevelaanduiding voor de Gouden Straatjes werd gesproken werd allereerst gedacht aan de vermelding ‘gouden straatjes’ op de huidige straatnaamborden, daarna om er een gouden randje omheen te maken. Bureau Arjan Karssen, ontwerper van de Haarlemse straatnaamborden, ging met dit idee van Haarlem Marketing aan de slag. Hij kwam tot de conclusie dat bij een monumentale stad als Haarlem het beste een gevelsteen zou passen. En zo geschiede… De steen is handgemaakt, gegoten in beton met een gele pigment toevoeging voor een iets gouden uitstraling. De bordjes worden de aankomende weken door de stad verspreid.

De Gouden Straatjes
Een aantal jaar geleden zagen ‘De Gouden Straatjes’, het levenslicht. Zeven pittoreske winkelstraatjes gebundeld in een winkelfolder, waarvan er elk jaar enkele duizenden over de VVV toonbank gingen. Het concept De Gouden Straatjes is vorig jaar uitgebreid met een verdiepingsslag in de vorm van verhalen in woord en beeld over de winkeleigenaar, het product of het monumentale pand. Daarnaast is veel energie gestoken in de zichtbaarheid van de Gouden Straatjes met onder andere raamstickers en deurmatten en nu dus aangevuld met een gevelsteen.

Samenwerking
Tot de Gouden Straatjes behoren de Anegang, Gierstraat, Schagchelstraat, Koningstraat, Kleine Houtstraat, Zijlstraat en Warmoesstraat. Het project is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de winkeliers en straatverenigingen van deze straten, het Ondernemersfonds Binnenstad Haarlem en Haarlem Marketing. Ook Haarlem Centraal en Centrum Managementgroep hebben een belangrijke bijdrage geleverd in de communicatie met de ondernemers. Daarmee stimuleert het project niet alleen het bezoek aan de stad, maar ook de onderlinge samenwerking.

- Advertentie -
Vorig artikelSurinaamse slavenregisters per 1 juli 2018 online toegankelijk
Volgend artikelLawn Bowls: voor jong en oud
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.