In de serie klassieke concerten in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof vindt op zondag 18 december een optreden van het ensemble Ananta plaats. Op het programma staan eigen interpretaties van muziek van Say, Mussorgski, ter Veldhuis, ten Holt, de Falla, Chopin, Bach en Tsjaikovski.

Ananta (‘het eeuwige, het oneindige’) bestaat uit Emmy Storms (viool), Lenneke van Staalen (Indiase viool), Cynthia Liem (piano) en Heiko Dijker (tabla). Het kwartet verbindt twee klassieke muziekculturen, de Indiase en de westerse, met elkaar en creëert daarmee een heel eigen klank en oeuvre.

Komend uit verschillende muzikale hoeken, vinden de musici elkaar moeiteloos in hun passie voor de muziek en bij het zoeken naar, en vinden van, onverwachte en vaak betoverende raakvlakken. Improvisatie speelt hierbij een grote rol. Het plezier in het samenspel is dan ook voelbaar aanwezig in de interactie op het podium.

Ananta is een samenvoeging van twee duo’s. Het kwartet trad voor het eerst samen op bij het Grachtenfestival in 2019 waar, mede dankzij dit concert, Emmy Storms de GrachtenfestivalPrijs won.

Info
Het concert begint om 14.00 uur. Vooraf wordt koffie, thee of een drankje aangeboden.
Het Koetshuis is open vanaf 13.30 uur.
Kaartverkoop uitsluitend via www.kasteelkeukenhof.nl/concerten
Voor informatie: cultureel@kasteelkeukenhof.nl

 

 

 

 

- Advertentie -