Fluitist Paul Smithuis op laatste Spaarndamse kunstmarkt van 2018

0

Aanstaande zaterdag 18 augustus speelt dwarsfluitist vrijwel de hele dag op de laatste Spaarndamse kunstmarkt. Door zijn succesvolle deelname aan het tv programma Holland’s Got Talent leerde heel Nederland de man die fluitend naar z’n werk gaat kennen. Paul is een musicus pur sang. Muziek is zijn leven en zijn passie. Met de klanken uit zijn houten dwarsfluit weet hij zijn publiek keer op keer te raken.

Om 14.00 uur zingen de Delta Singers in de Oude kerk naast de markt Ze hebben het levenslied hoog in het vaandel staan. Meezingers, luisterliedjes; liedjes met een lach en een traan. De toegang is gratis, maar er is na afloop wel een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Afgelopen zaterdag was de markt weer druk bezocht en in het mooie oude dorp. Veel bezoekers keerden naar huis met een kunstwerk onder de arm. De populaire markt telt aanstaande zaterdag opnieuw 45 kramen met tal van soorten creaties, schilderijen, sieraden, aquarellen, beelden enzovoorts. Het is een feest van herkenning en verrassing. De kramen staan langs de historische Westkolk, de oude sluis van het mooie dorp. Behalve kramen staan er in de beschutting van de oude huizen ook twee terrassen aan het water, waar het goed toeven is.

Ook dit jaar is ook de historische werkgroep Spaarndam weer van de partij op de markt, met tal van wetenswaardigheden over het oude dorp. De Oude kerk organiseert zoals gewoonlijk een kleine markt met fruit en andere zaken in het kerkelijk centrum aan de Westkolk, waar ook koffie en gebak worden aangeboden.

Spaarndam is geen autodorp. De fiets is het ideale vervoermiddel voor wie wil komen. Bus 14 brengt je ook dichtbij de markt. Parkeren kan alleen op zes minuten lopen in Spaarndam-oost of aan de westkant van het oude dorp, richting Haarlem-noord op het ‘Landje van Gruijters’.

www.marselje.nl/kunstmarkten
www.facebook.com

Tijden

  • markt: 11 tot 17 uur
  • marktmuziek: 11:30 tot 16:30 uur
  • driekwartiersconcert: 14 uur
Advertentie