Programma Pletterij september

0

Het programma van de Pletterij voor september 2018 ziet er als volgt uit:

do 6 september 20.00 Docu Lab Netwerkborrel
De documentaire gemeenschap van Haarlem organiseert op donderdag 6 september om 20:00 bij haar thuisbasis de Pletterij haar Docu Lab Netwerkborrel.
De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

wo 12 juni 14.00 uur film La Vita è Bella (1997) – Roberto Benigni
Inleiding: Lenie Peetoom
La Vita è Bella van Roberto Benigni wordt beschouwd als de meest aangrijpende film over de Holocaust. De hoofdrollen worden vertolkt door Benigni zelf als Gino Orefici en zijn vrouw Nicolette Braschi als Dora. Hun vijfjarige zoontje Giosué wordt gespeeld door Giorgio Cantarini. Het themaliedje Beautiful That Way wordt gezonden door Noa. De film was wereldwijd een gigantisch succes en won vele belangrijke prijzen
Toegang: € 4,00/€ 2,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

za 15 september18.00 uur Wereldkeuken Event
Op zaterdag 15 september is er weer een aflevering van het maandelijkse Wereldkeuken Event! Naast het wekelijkse Wereldkeuken Restaurant op donderdag wordt er maandelijks op zaterdag een groot diner georganiseerd voor ruim 40 gasten in de theaterzaal van de Pletterij. Laat u verrassen door een heerlijk drie gangen menu gekookt door Nieuwe Haarlemmers. Zij koken als vrijwilliger de favoriete gerechten uit hun moederland, als een ode aan waar zij vandaan komen, als een herinnering aan wat zij achterlieten. De avond start om 18:00 en is rond 21:00 afgelopen. Toegang is € 17,50 dit is inclusief 3-gangen diner en exclusief drankjes. Er is altijd een vegetarische optie.

di 18 september 20.30 uur Improsessie met Ada Rave
De Pletterij Impro Sessie avonden worden samengesteld door een gastmusicus die andere kunstenaars/musici uitnodigt. Ook bedenkt hij of zij het concept van de avond. Op 18 september is Ada Rave de samensteller. Ada Rave (1974) is een saxofoniste en componiste uit Argentinië, die nu in Amsterdam woont. Zij speelt ook improjazz en is initiatiefneemster en organisator van de maandelijkse Free Improvisation jam sessies in De Ruimte in Amsterdam
Detoegang van de avond is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

wo 19 september 14.00 uur film The African Queen (1951) – John Huston
Inleiding: Lenie Peetoom
African Queen is een heerlijke film vol avontuur met in de hoofdrollen Humphrey Bogart en Katharine Hepburn. Bogey is Charlie Allnutt, de dronken norse kapitein van de zwaar gehavende kleine stoomboot ´The African Queen´ en Katharine Hepburn is Rosie, de zedige zus van een zendeling in Belgisch Congo. Op hun gezamenlijke reis vol gevaren loopt de spanning hoog op tussen deze twee tegenpolen, hoe gaat dat allemaal aflopen…. Bogart kreeg een Oscar, Hepburn een Oscar nominatie, en regisseur Huston nominaties voor regie en scenario.
Toegang: € 4,00/€ 2,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar.

wo 26 september 14.00 uur film Maigret et l’Affaire Saint-Fiacre (1959) – Jean Delannoy
Inleiding: Lenie Peetoom
Inspecteur Maigret reist naar het Franse platteland om een vriendin, de hertogin van Saint Fiacre, te bezoeken. Ze heeft een brief ontvangen, die haar overlijden voorspelt. Een paar dagen later sterft ze aan een hartaanval, maar Maigret gelooft er niks van dat het een echte hartaanval was. De legendarische Franse acteur Jean Gabin is onvergetelijk in de titelrol. De film won diverse prijzen.
Toegang: € 4,00/€ 2,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar.

wo 26 september 20.00 uur debat Tegenlicht Meet Up: De Opkomst van Nieuw Rechts
De verworvenheden van de jaren zestig zoals individuele vrijheid, emancipatie en internationale solidariteit leken tot voor kort in Nederland vanzelfsprekend. Nieuw Rechts ziet de erfenis van 1968 echter als oorzaak van veel van de huidige maatschappelijke problemen en stelt de betrokken waarden ter discussie. Wat zijn de waarden van Nieuw Rechts en hoe ziet haar ideale maatschappij eruit? Wat vindt Nieuw Rechts van de waarden van de Verlichting: gelijkheid, vrijheid en universele mensenrechten en zijn die bij haar wel in goede handen? Waarom ziet Nieuw Rechts juist de generatie van ’68 als de veroorzaker van veel van de huidige misstanden? Waarom zijn nationalisme en identiteit zo belangrijk? Waarom moeten volgens Nieuw Rechts de grenzen weer dicht? Wat is er tegen economische en culturele globalisering? Wat is de volkswil en bestaat die wel? Wat is dan nog de rol van de parlementaire democratie? Waarom overheerst Nieuw Rechts tegenwoordig het publieke debat, zeker op internet?
Een debat over de grondslagen en het programma van Nieuw Rechts met voor- en tegenstanders.
In deze Tegenlicht Meet Up doen wij een poging de feiten op tafel krijgen om zo een scherper inzicht te krijgen in het ontstaan, doel en middelen van Nieuw Rechts.
Toegang: € 3,00/voor houders HaarlemPas en jonger 25 € 1,50.

vr 28 september 20.30 uur muziek Ex 39 jaar Pre Festival
Toegang: € 10,00/€ 7,50 voor houders HaarlemPas of jonger dan 25 jaar
The Ex bestaat binnenkort 40 jaar en speelt in dat kader op vijf grote festivals. Daaraan wordt ook toegevoegd een optreden in de Pletterij met als gastmusici de saxofonist KristofferAlberts, Zewditu Yohannes, een ‘Azmari’ zangeres uit Ethiopia( Azmari’s zijn legendarische, rondtrekkende zangers en zangeressen die het vrije woord verkondigen), zangeres Lena Hessels en de pianiste Kaja Draksler.
Toegang € 10,-/€ 7,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jr.

zo 30 september 16.00 uur jazzX Duo Conversations
Johannes Fend (VS), contrabas en Arthur Akhmetov (Rusland), gitaar ontmoetten elkaar in Nederland tijdens hun studie aan het conservatorium. De twee musici voelden meteen een sterke muzikale band. Het duo “Conversations” was geboren. Het harmonieuze samenspel van gitaar en contrabas voert de luisteraar mee in een muzikale reis.
Het duo heeft op een groot aantal podia in Europa gespeeld. Arthur bracht een lange tijd door in de New Yorkse scene. Hij nam daar zijn debuutalbum op “Somewhere on the other side of the World”. Johannes won de 1e prijs van het Leiden Jazz Award, de Erasmusprijs voor de beste solisten de tweede prijs van Il sole in Cantina Award. Beiden zijn terug in Nederland en werken aan hun Duo Album, dat binnenkort wordt uitgebracht.
Toegang: € 10, –/jonger dan 25 jr € 7,50

Info
Pletterij, Herenvest 122 Haarlem – 023 542 35 40 – www.pletterij.nl.