Uitgebreid jeugdprogramma in Toneelschuur tijdens Haarlem Cultuur Festival

0

Op zaterdag 8 en zondag 9 september opent de Toneelschuur het culturele seizoen met het Haarlem Cultuur Festival. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen het hele weekend genieten van een gevarieerd en gratis toegankelijk jeugdprogramma.

Toneelschuur presenteert samen met Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem zowel op zaterdag als op zondag De Vervelende Bus van Schippers&VanGucht; een filmisch en muzikaal spektakel in een echte bus, waarin fantasie en tijd de hoofdrol spelen. Op zaterdag is de bus te bezoeken om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur, op zondag om 10.30, 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur.

De bus staat in de garage van de Toneelschuur en is te bezoeken door iedereen vanaf 4 jaar.
Per uur is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij.

Op zondag gaan om 9.30 uur de deuren van de Toneelschuur & Filmschuur open en kunnen kinderen meedoen met een workshop Urban Dance in het Toneelschuurcafé. Ondertussen kunnen hun (groot)ouders rustig wakker worden met koffie aan de bar. Vanaf 10.00 uur starten de gratis (voorproefjes van) voorstellingen en films.

Om 10.00 uur en 11.15 uur geeft de Toneelmakerij een voorproefje van de 8+-voorstelling
De knettergekke wereld achter het raam; een kleurrijke voorstelling over kleine verschillen met grote gevolgen. In de geweldige poppen-dansvoorstelling Monsters! van Duda Paiva Company draait alles om een stel mysterieuze, aandoenlijke monsters. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf zes jaar en is om 10.30 uur en 12.00 uur te zien. In de Filmschuur beleven de twee beroemde buurmannen om 10.15 uur nieuwe avonturen in Buurman en Buurman hebben een nieuw huis, voor iedereen vanaf 3 jaar. En om 11.30 uur is het genieten van de verfilming van het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt, Dikkertje Dap, voor iedereen vanaf 4 jaar.

En er is meer: in de foyer kunnen kinderen en volwassenen voor € 1,- een culturele snack uit onze automatiek halen en trakteren de Snoepmeisjes de bezoekers op iets lekkers. Medewerkers van de Toneel- en Filmschuur geven hun (persoonlijke) tips voor het komende theaterseizoen.

Het jeugdprogramma in de Toneelschuur en Filmschuur tijdens het Haarlem Cultuur Festival is gratis toegankelijk. Voor alle voorstellingen en films geldt: vol = vol en na aanvang geen toegang meer.

Uiteraard kunnen ook volwassenen in de Toneelschuur hun hart ophalen tijdens het Haarlem Cultuur Festival. Het volledige programma voor jong en oud is te vinden op www.toneelschuur.nl en www. haarlemcultuurfestival.nl.

T/m zondag 9 september is het extra voordelig om alvast theaterkaarten voor de voorstellingen in de Toneelschuur te kopen: tot die tijd profiteren bezoekers van Vroegboekvoordeel, een korting die kan oplopen tot € 4,00 per kaart. Het Vroegboekvoordeel geldt uiteraard ook voor alle jeugdvoorstellingen.

Toneelschuur & Filmschuur, Lange Begijnestraat, 2011 HH Haarlem 023-5173910.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)