ECL trapt het jubileumjaar af met verrassingsact voor leerlingen

1

Het Eerste Christelijk Lyceum (ECL) in Haarlem, één van de oudste middelbare scholen van ons land, bestaat dit jaar 100 jaar. Het lustrumschooljaar wordt groots en uitbundig gevierd met tal van activiteiten voor leerlingen, oud-leerlingen, medewerkers, oud-medewerkers en buurtbewoners.

Op dinsdag 4 september startte het Eerste Christelijk Lyceum (ECL) het 100 jarig bestaan met een uitgebreid programma. De school begon in 1918 met 31 leerlingen op een zolderkamer. Nu 100 jaar later zijn er 1260 leerlingen.

Op dinsdagochtend werd eerst het ECL lustrumlogo onthuld. Dit logo is door een leerling ontworpen en afgedrukt op de speciale jubileum T-shirts die alle docenten en leerlingen die dag droegen. Daarna begonnen alle leerlingen in klassenverband met het maken van een kunstwerk. Aan het einde van de ochtend liepen de leerlingen en docenten in een grote optocht naar de Grote Markt waar de leerlingen een praatje van de rector verwachtten, maar … dat pakte anders uit. Wat bleek? De docenten van de school begonnen uit het niets een flashmob. Nadat de leraren klaar waren, deden ze het daarna nog eens dunnetjes over, ditmaal met de leerlingen samen.

Terug op het schoolplein wordt het lustrumjaar officieel ingeluid met een speech van Auke van der Wal, rector van de school. Hij legde onder andere uit dat gedurende het hele schooljaar geld wordt ingezameld voor een goed doel; een school in Kenia via www.kibet4kidsfoundation.org. De rector kreeg een cheque overhandigd uit naam van IRIS. IRIS is de overkoepelende stichting waar zeven middelbare scholen in de regio bij zijn aangesloten – ECL is één van die scholen – De cheque heeft een waarde van € 2.000,- en is bestemd voor die twee leerlingen, die het meest ludieke sponsoridee ten uitvoer brengen. Deze leerlingen mogen t.z.t. naar Kenia afreizen; de cheque is een bijdrage in de reiskosten.

Het ECL verwacht op korte termijn veel originele, creatieve en vooral lucratieve sponsoracties.

Meer informatie
Kijk voor alle overige jubileumactiviteiten van het ECL op www.ecl.nl. Sla vooral de rubriek HERINNERINGEN niet over. In deze rubriek tref je tal van de mooiste, grappigste, gekste, meest ontroerende, saaiste en vervelendste herinneringen van oud-leerlingen en oud-medewerkers aan.

 

1 REACTIE

Comments are closed.