Jokeledokus en het eilandmysterie

Voorlezen en knutselen in de Bibliotheek Haarlem Noord

0

Bert Smit, de schrijver van Jokeledokus en het eilandmysterie komt woensdag 7 november voorlezen uit zijn nieuwe boek. Vanaf 15:30 uur zijn kinderen vanaf 7 jaar van harte welkom in de Bibliotheek Haarlem Noord (Planetenlaan 170).

Bert Smit vertelt ook over de boodschap die hij met dit avonturenverhaal wil uitdragen, namelijk respect te tonen voor het milieu. Oukje de Kwaatsteniet gaat daarna aan de slag met afvalmateriaal. Je ontdekt dat je de leukste dingen kunt maken van spullen die je anders weg zou gooien. In de Bibliotheek Haarlem-Noord is ook een tentoonstelling van tekeningen uit het boek over Jokeledokus te zien. De middag is gratis bij te wonen, maar reserveer wel van tevoren een kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Jokeledokus
Jokeledokus is een klein mannetje dat erg van reizen houdt. Hij heeft een bol hoofdje, een wipneusje en een rechtopstaand plukje haar. Op een van zijn reizen met Kapitein, Rat en Hond ziet hij in de verte een geheimzinnig eiland. Van Anton, de dolfijn, hoort hij dat het een heel gevaarlijk eiland is. Durven ze er naartoe te gaan?

Ja, maar misschien denken de vissen die onder het eiland wonen wel dat die kleine stukjes plastic, lekkere hapjes plankton zijn! En eten ze hun buikjes daarmee vol. Maar misschien zijn het helemaal geen lekkere hapjes en is het giftig!”, sprak Jokeledokus.

Bert Smit
Bert Smit heeft ‘Jokeledokus’ geschreven ter ondersteuning van zijn oproep om het milieu te respecteren en acties te ondernemen om dit te verbeteren. Liselot Röben verzorgde de illustraties.

Info
Woensdag 7 november | 15:30 – 16:30 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Noord, Planetenlaan 170 in Haarlem | Voor kinderen vanaf 7 jaar