Kika Sprangers Kwintet in de Pletterij

0

Het tweede concert jazzX-concert van dit seizoen wordt zondag 4 november verzorgd door de saxofoniste Kika Sprangers, dit jaar verkozen tot Young VIP ‘18. Ze stond in het vorige seizoen ook op het programma, maar moest toen helaas verstek laten gaan vanwege haar aanwezigheid op de Brusselse B-Jazz International Contest waar ze met haar twaalfkoppige formatie in de prijzen viel.

In de composities die ze voor haar eigen kwintet schrijft laat ze de melodie en lyriek spreken bovenop een stevige groove. Ritmische bas en drums met als tegenhanger elektronische soundscapes van gitaar en toetsen en romantische kleuren van de akoestische piano. Ze is altijd op zoek naar nieuwe inspiratie en experimenteert live in muzikale conversaties met haar bandleden.

Met haar kwintet en haar Large Ensemble (een uitbreiding van haar kwintet) beleefde Sprangers hoogtepunten bij inJazz 2017, Tivoli Cloud Nine en het Grachtenfestival Amsterdam.

Sinds de overheid enkele jaren terug de subsidies voor kunst kortte, zijn veel podia voor moderne jazz gesloten. De conservatoria leveren ieder seizoen onophoudelijk excellente jazzmusici af, maar de gelegenheid om on stage het talent verder te ontwikkelen ontbreekt. JazzX biedt hen die mogelijkheid wel en heeft in het seizoen ’18-’19 zes afwisselende concerten van de jongste generatie jazzmusici geprogrammeerd. De musici spelen uitsluitend eigen werk.

Er is in het nieuwe programma wederom aandacht voor verschillende jazzstijlen, waaronder straight jazz, bop en funky jazz, improvisatie en experimenteel.

KIKA SPRANGERS KWINTET
Kika Sprangers – Sopraan- en altsax
Benjamin Torbijn – Drums
Danny van Ruitenburg – Basgitaar
Eric Brugmans – Gitaar
Manuel Wouthuysen – Piano/toetsen

Info
Het concert begint om 16:00 uur. Toegang: € 10,00 / bezoekers onder 25 jaar betalen € 7,50. We Are Public heeft dit concert geselecteerd voor hun leden. Zij hebben op vertoon van hun WAP-pas gratis toegang. Reserveren op www.pletterij.nl. Zie ook website: www.jazzx.nl.

De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem.