Alcomobilist rijdt auto in de prak

0

Op vrijdagavond vond er een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Prins Bernhardlaan in Haarlem.

Omstreeks 22.40 uur kreeg de politie melding dat een man een ongeval had gehad met zijn auto. Ter plaatse trof de politie midden op de rijbaan een auto aan waarvan alle airbags waren geklapt. Ook bleek een wiel, inclusief een deel van de as en een schokbreker, een twintigtal meters vanaf de auto te liggen.

Een getuige verklaarde dat de bestuurder had geprobeerd om de auto aan de kant van de weg te zetten, maar dat hij ervandoor was gegaan toen hij de politie hoorde.

De politie stelde een onderzoek in in de omgeving en vond de bestuurder. De man, een 48-jarige Haarlemmer, bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 670 ug/l. Dat is drie maal het toegestane maximum van 220 ug/l.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. Hij verklaarde met zijn auto in de slip te zijn geraakt.