Kenniscafé over geluk door Ap Dijksterhuis

0

Waarom 2016 jouw geluksjaar wordt!

Een van Nederlands invloedrijkste psychologen, Ap Dijksterhuis, schreef het boek Op naar geluk. Met een nieuw jaar voor de boeg is dit een prachtig thema voor het eerste Kenniscafé in 2016. Want wie wil nu niet gelukkig zijn?

Het Kenniscafé vindt plaats op dinsdag 12 januari, van 20:00 – 22:00 uur in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). De toegangsprijs bedraagt € 5,-; niet-leden betalen € 7,50. Reserveer je kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Dijksterhuis: “De route naar levenslange welvaart en voorspoed zit in een beter bewustzijn.
Gelukkig zijn betekent voor iedereen iets anders. Voor de één is het verbonden met bezit zoals elektronische gadgets, voor de ander met het kunnen luisteren naar muziek. Volgens Dijksterhuis hebben we ons geluk voor een groot deel in eigen hand. Hoewel ons gedrag voor een belangrijk deel gestuurd lijkt te worden door het onbewuste, hebben we ons bewustzijn nodig om geluk te ervaren.

Tijdens het Kenniscafé leidt hij ons met humor langs inzichten uit de klassieke westerse en oosterse filosofie. Deze verbindt hij met denkwijzen uit de moderne psychologie en neurowetenschappen. Hoe we geluk kunnen ervaren, vertelt hij aan het eind van zijn betoog. Daarna is er nog volop gelegenheid om een antwoord op jouw vragen te krijgen. Op deze avond is er ook een korte pitch van Geluksroute Haarlem en verkoopt H. de Vries Boekhandel boeken.

Info
Dinsdag 12 januari, van 20:00 – 22:00 uur
De Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 te Haarlem
De toegangsprijs bedraagt € 5,-; niet-leden betalen € 7,50

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.