Workshop Kijkschrijven in de Nieuwe Bavo

Wie goed kijkt, ziet meer

0

Op 18 september is er in de Nieuwe Bavo aan de Leidsevaart een workshop KIJKSCHRIJVEN onder leiding van de Haarlemse Stadsdichter Willemien Spook.

In deze workshop, die een mix is van kijken en schrijven, bezien we het Bavo-interieur op een heel andere manier dan gewoonlijk. De schrijf- en kijkopdrachten zetten aan tot verdieping, inleving en verbeelding en spreken de creativiteit op diverse manieren aan.

Na kennismaking, instructie en een kop koffie/thee gaan we individueel met een aantal opdrachten op pad. Resultaat is een afgeronde tekst over ‘iets’ in de kerk. Dat ‘iets’ kan een detail zijn of een groot object, maar dat ‘iets’ is hoogstwaarschijnlijk niet eerder zo intens bekeken als na deze workshop. Na afloop komen we weer bij elkaar om de teksten te bespreken.

Info
Dinsdag 18 september, 10:00-12:30 uur
Kathedrale Basiliek Sint Bavo, Leidsevaart 146, 2014 HE Haarlem
Kosten: €16 p.p. excl. Entree, incl. koffie/thee
Aanmelden: willemienspook@gmail.com

Willemien Spook, stadsdichter, schrijfdocent, beeldend kunstenaar
www.willemienspook.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)