Uitgave jubileumtegel met prent van Joost Swarte

Jarige Toneelschuur en Kunst centrum Haarlem slaan handen ineen

0

Toneelschuur en Kunst centrum Haarlem presenteren een bijzondere jubileumtegel. Een Hollands witje met een prent van de Haarlemse striptekenaar Joost Swarte, verpakt in een cadeaudoosje met een bon voor kunst en theater.

Kunst centrum Haarlem heeft door StoryTiles een serie ‘Haarlemse Liefde’ laten maken; de liefde voor Haarlem op een tegel. Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de Toneelschuur is de serie uitgebreid met een prent van Joost Swarte. De Haarlemse kunstenaar is nauw verbonden met de Toneelschuur, hij tekende voor het ontwerp van de Schuur, en is vertegenwoordigd in de uitleencollectie van Kunst centrum Haarlem.

De tegel, Toneelschuur Speelt, is op beide locaties te koop en zit in een cadeaudoosje met een bon voor het lenen van kunst bij Kunst centrum Haarlem en een bon voor een try-out voor een van de vier voorstellingen die Toneelschuur Producties dit seizoen in de Toneelschuur speelt.

De banden tussen de Toneelschuur en Kunst centrum Haarlem gaan ver terug. Frans Lommerse, directeur Toneelschuur, was in 1971 betrokken bij de oprichting van de SBK, de voorloper van Kunst centrum Haarlem.

De speciale jubileumtegel verschijnt ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de Toneelschuur.