ECL en Tubergen organiseren samen Lustrumburendag

0

Het Eerste Christelijk Lyceum (ECL) in Haarlem, één van de oudste middelbare scholen van ons land, bestaat dit jaar 100 jaar. Het lustrumschooljaar wordt groots en uitbundig gevierd met tal van activiteiten voor leerlingen, oud-leerlingen, medewerkers, oud-medewerkers en buurtbewoners. Op 22 september organiseert het ECL samen met de wijk Tubergen een Lustrumburendag voor buurtbewoners.

Op 22 september 2018 is het Burendag in Nederland, een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Het ECL viert de Burendag samen met de wijk Tubergen. Dat is de wijk tussen de Wagenweg en de Leidsevaart in Haarlem. Omdat deze wijk dit jaar 30 jaar bestaat, is besloten de Burendag om te dopen tot Lustrumburendag.

Het ECL zet die middag de deuren wagenwijd open. Samen met de wijk biedt de school een gevarieerd programma voor jong en oud.

Het programma op 22 september

  • 15:00 uur: Oproep aan bewoners om de wijk zelf schoon te maken.
  • 16:00 uur: Opening op het schoolplein van het ECL, gevolgd door koffie, thee. Docenten van het ECL geven een rondleiding door de school met onder andere informatie over de architectuurkenmerken van het gebouw.
  • 17:30 uur: Luxe barbecue met een live band.

Aanmelden
Wil je meer weten over de lustrumburendag of wil je je aanmelden voor de rondleiding en/of de barbecue? Stuur dan een mail naar belangenvereniging.tubergen@hotmail.com.

Meer informatie
Kijk voor alle overige jubileumactiviteiten van het ECL op www.ecl.nl. Sla vooral de rubriek HERINNERINGEN niet over. In deze rubriek tref je tal van de mooiste, grappigste, gekste, meest ontroerende, saaiste en vervelendste herinneringen van oud-leerlingen en oud-medewerkers aan.