Gratis Masterclass interviewtechnieken in Toneelschuur

voor iedereen tot 25 jaar

0

Op woensdag 17 oktober geeft presentator, columnist, en theatermaker Oscar Kocken (o.a. Kunstbende, Lowlands, Parade) een gratis Masterclass Interviewtechnieken in de Toneelschuur voor iedereen tot 25 jaar.

In de anderhalf uur durende Masterclass leert Oscar Kocken de deelnemers hoe ze acteurs het hemd van het lijf kunnen vragen. Ze kunnen hun interviewtechnieken vervolgens in praktijk brengen bij een van de ‘Backstage’-voorstellingen de komende maanden, b.v. bij ‘Cinema’ van Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater op vr 2 november; een bruisend, wat onhandig en nerdy verhaal over outsiders waar je op slag verliefd op wordt.

De Masterclass Interviewtechnieken is onderdeel van ‘Backstage’: de jongerenambassadeurs van de Toneelschuur selecteerden voorstellingen en films die iedereen onder 25 jaar niet mag missen. Na afloop vragen de ambassadeurs, samen met het publiek, de acteurs, dansers of regisseurs het hemd van het lijf. Backstagevoorstellingen kosten voor iedereen onder 25 jaar € 12,00 inclusief nagesprek, Backstagefilms € 6,00.

De Masterclass Interviewtechnieken begint op woensdag 17 oktober om 19.30 uur in de grote theaterzaal van de Toneelschuur. De toegang is gratis maar er is beperkt plek, dus reserveren is aanbevolen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toneelschuur.nl, telefonisch op 023-5173910 of aan de kassa van de Toneelschuur & Filmschuur, Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem.

Oscar Kocken werkte de afgelopen jaren voor o.a. NRC Handelsblad, TheaterMaker en ELLE, en was te zien op o.a. Festival Boulevard, De Parade en Lowlands. Op dit moment schrijft hij voor ‘Spijkers Met Koppen’, is hij presentator voor ‘De Grote Geschiedenisquiz’ en programmaker voor Lowlands. Met Patrick Nederkoorn reist Kocken rond met het theaterprogramma ‘Zomaargasten’ waarin zij Onbekende Nederlanders op hun verdiende voetstuk plaatsen. Afgelopen zomer zond de NTR hiervan een spin-off uit, onder de naam ‘Zomaar Een Gast’.

Advertentie