Voorronde Cruyff Courts 6 vs 6

0

SportSupport organiseert in de herfstvakantie, in de verschillende wijken in Haarlem, de voorrondes van het Cruyff Courts 6 vs 6 toernooi. Met op vrijdag 26 oktober de finale op het Cruyff Court in Haarlem Oost. De winnaars van dit toernooi plaatsen zich voor de volgende ronde, namelijk de kwartfinale met andere gemeentes. Het uiteindelijke doel voor de kinderen is om tijdens de landelijke finale te strijden om de titel: Nederlands Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6.

Het Cruyff Court 6 vs 6 toernooi is voor kinderen uit groep 7 en 8 en er spelen zowel jongens als meiden teams. De eerste voorronde wordt gespeeld op maandag 22 oktober op het Cruyff Court in Haarlem Oost. Op dinsdag 23 oktober is in Haarlem Noord de volgende voorronde op het Flevoplein. Haarlem Schalkwijk is woensdag 24 oktober aan de beurt. Iedereen is daar welkom op het kunstgrasveld aan het Spijkerboorpad. De laatste voorronde is in Haarlem Centrum bij de Tulp op donderdag 25 oktober. Alle voorrondes starten om 14.00 uur, de deelnemers moeten om 13.00 uur aanwezig zijn.

De finale wordt vrijdag 26 oktober gespeeld om 13.00 uur op het Cruyff Court in Haarlem Oost. Het beloven weer super leuke en spannende voorrondes geworden met een spetterende finale. Meedoen met een jongens of meiden team? Stuur dan een mail aan redouan@sportsupport.nl

Wat is Cruyff Courts 6 vs 6?
Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal kampioenschap dat voor kinderen van 10 t/m12 jaar georganiseerd wordt op een Cruyff Court in de wijk. Dit kampioenschap wordt jaarlijks o.a. georganiseerd door jongeren die die nemen aan het Heroes of the Cruyff Courts programma en vindt plaats in 10 verschillende landen waar jaarlijks 25.000 kinderen aan deelnemen. Tijdens Cruyff Courts 6 vs 6 staat het thema respect centraal. Alle deelnemers geven door middel van het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren zowel op als naast het veld. Het kampioenschap in Nederland resulteert in 200 evenementen per jaar bestaande uit lokale voorrondes, kwart- en halve finales en met als hoogtepunt het NK Cruyff Courts 6 vs 6.