PvdA Haarlem pleit voor stimuleren bijstandsgerechtigden door eigen ondernemerschap

0

De PvdA wil dat in Haarlem iedereen mee kan doen en zijn talenten kan ontplooien. Daarom pleit de PvdA fractie in Haarlem ervoor een project te starten om mensen met een bijstandsuitkering een eigen onderneming te laten opzetten en heeft hiervoor vandaag schriftelijke vragen ingediend bij het college.

Recent kwam in het nieuws dat Projecten waarin mensen met een bijstandsuitkering een eigen onderneming opzetten, hun vruchten afwerpen, zo blijkt uit een rondgang van BNR-radio. Drie op de 10 ondernemers staan binnen enkele jaren helemaal op eigen benen. Door dit project vinden de ondernemers een baan in loondienst, of starten ze een onderneming.

Het project heeft twee doelstellingen:

  1. Het halen van mensen uit bijstand door het verwerven van een baan of bedrijf.
  2. Het activeren van mensen om weer te gaan participeren in de samenleving of anders geformuleerd om hen weer in de actiemodus te krijgen.

Toelichting
BNR vroeg de cijfers op bij de vier meest pionierende gemeentes op dit gebied: Assen, Groningen, Rotterdam en Den Bosch. Gemiddeld heeft elke gemeente 300 mensen begeleid, waarvan dus 30 procent uit de bijstand kan. De winst per ondernemer verschilt, in Rotterdam is die gemiddeld rond de 4000 euro per jaar, maar in Den Bosch gemiddeld rond de 500 euro.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)