Mooie routes voor op de fiets of scooter in Haarlem & omgeving

0

(Sponsored item)

Haarlem is een leuke stad om te verkennen om de fiets of op de scooter, maar ook in de omgeving van Haarlem heb je genoeg te zien. De omliggende dorpen en steden bieden een leuke afwisseling van het wat drukkere Haarlem.

Natuurliefhebbers zullen zich vooral richten op het natuurgebied ten westen van Haarlem, waarbij je de kans hebt om verschillende soorten paarden en runderen tegen te komen. Aan de oostzijde van de stad liggen verschillende dorpen en steden.

Hieronder lees je meer over 2 leuke routes rondom Haarlem, waarbij de eerste ook daadwerkelijk door Haarlem loopt, en de ander je een rondje om de omliggende plaatsen en het natuurgebied laat fietsen. De route door het natuurgebied is niet erg geschikt voor scooterrijders, maar de muzikale route juist wel, omdat je daarbij door zowel Haarlem als Amsterdam komt.

Muzikale fietsroute in Noord-Holland (58 km)
Deze fietsroute heeft natuurlijk niet voor niks deze naam, je komt onderweg namelijk allerlei bezienswaardigheden voor muziekliefhebbers tegen. Denk hierbij aan het Muziekgebouw, het Concertgebouw en 2 draaiorgelmusea. Je begint de route in het centrum van Amsterdam, waarna je eerst naar Voetbaleiland fietst. Vervolgens fiets je richting het westen, langs Badhoevedorp en Lijnden. Je blijft langs het water fietsen en steekt bij Halfweg het water over naar Zwanenburg. Via Nieuwebrug fiets je langs Schalkwijk, waarna je bij water uitkomt. Je fietst langs het water naar het noorden, steekt dit water bij knooppunt 90 over, en fietst naar Haarlem. Hier steek je wederom over waarna je naar Penningsveer fietst. Via Spaarnwoude fiets je naar het oosten, weer helemaal terug naar je startpunt in het centrum van Amsterdam. De route is geschikt om zowel op de fiets als op de scooter af te leggen.

Je volgt deze knooppunten:

 • 05
 • 81
 • 80
 • 79
 • 75
 • 44
 • 27
 • 51
 • 50
 • 89
 • 85
 • 90
 • 23
 • 24
 • 31
 • 10
 • 91
 • 12
 • 30
 • 28
 • 26
 • 05

Kan je nog een nieuwe fiets gebruiken? Kijk eens bij deze dames- of herenfietsen op Fietsenopfietsen.

Fietsroute naar de wilde dieren (44 km)
Bij deze fietsroute rij je om Haarlem heen, in plaats van er doorheen. Het leuke aan de route is dat je een deel door een natuurgebied fietst. Ben je een natuurliefhebber, dan is deze route dus zeker wat voor jou. De route begint in Spaarndam, waarvandaan je naar het zuiden fietst naar Penningsveer. Vervolgens fiets je door Haarlemmerliede en steek je het water over. Je fietst nu om Schalkwijk heen waarbij je door Vijfhuizen en Zuid-Schalkwijk fietst. Via Heemstede fiets je door Aerdenhout en Bentveld. Vanaf Bentveld fiets je in de richting van Zandvoort, maar al snel (bij knooppunt 77) sla je rechtsaf het natuurgebied in. Via het natuurgebied fiets je naar Bloemendaal aan zee, waarna je via knooppunt 66 naar Santpoort-Zuid fietst. Via het zuiden van Santpoort-Noord en Velserbroek fiets je naar Spaarndam-West, waar je het water over steekt om weer bij het startpunt uit te komen.

Je volgt deze route de volgende knooppunten:

 • 16
 • 15
 • 10
 • 31
 • 32
 • 33
 • 87
 • 50
 • 88
 • 53
 • 74
 • 80
 • 81
 • 82
 • 83
 • 77
 • 37
 • 18
 • 66
 • 06
 • 05
 • 07
 • 34
 • 39
 • 38
 • 35
 • 16