Gardensongs

0

In de 2018 cultuurspecial “Gardensongs’, staan verhalen, poëzie, luisteren en zingen centraal. Stichting ZaaiGoed werkt hiervoor samen met de Amerikaanse in Haarlem wonende singer-songwriter Kathy Ziegler. Zij heeft van mei tot november op de ZaaiGoed zintuigentuin in Haarlem Noord met een groep van 15 deelnemende ouderen gewerkt.

Ouderen die gedichten hebben geschreven (en Haiku’s) en verhalen verteld, als reactie op vragen van Kathy. Stuk voor stuk prachtige verhalen over buitenspelen, wilde bloemen, hun tuin en ijsjes eten als kind. Kathy heeft deze verhalen als inspiratiebron gebruikt voor 6 liedjes, allemaal herkenbaar en heerlijk om te zingen!

Nu is het moment gekomen dat we een gelegenheidskoor samenstellen, de liedjes gaan repeteren en optreden. Op 6 november hebben we een try-out gehad in Het Verhalenhuis Haarlem, een geslaagde middag die ons heeft geïnspireerd. Door tips van de bezoekers kunnen we weer een stap zetten richting fijne optredens in diverse ouderencentra, zorginstellingen, in buurthuizen en zo meer. Het biedt, naast plezier, nieuwe ervaringen, ideeën en praktische creatieve vaardigheden voor alle deelnemers. En als ‘blijvende herinnering’ een luisterrijke cd met de unieke Gardensongs, inclusief een mooi fotoboekje met memorabele momenten.

Info
Bent u 65+ en wilt u meezingen of bent u 65+ muzikant en wilt u meespelen? Laat het ons weten en doe mee! Aanmelden kan per mail op [email protected] of per telefoon op 06 41866778 bij Erika Meershoek. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Oefenlocatie: volkstuinvereniging Zonder Werken Niets, van der Aartweg 25, 2026 ZM Haarlem.

Het project Gardensongs is onderdeel van Haarlems Goud in het kader van het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ van het FCP waaraan de Gemeente Haarlem deelneemt. Stichting Hart Haarlems Goud initieert een intergenerationeel project met kunstzinnige, maatschappelijke en sociale impact. De stichting biedt vier inhoudelijke programmalijnen aan in de disciplines video & film, fotografie, muziek en oral history jn Schalkwijk, Haarlem-Oost en Haarlem-Noord. In de loop van het project gaan de initiatiefnemers actief op zoek naar nieuwe initiatieven om zo het netwerk rondom Haarlems Goud te vergroten en een basis te leggen voor toekomstige projecten.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)