Boek & Gesprek bij Athenaeum Haarlem in het teken van voeding en feestdagen

0

Op zondagochtend 25 november vindt bij Athenaeum Haarlem een nieuwe editie plaats van ‘Boek & Gesprek’. Het programma van de boekhandel en Bewust Haarlem staat, vlak voor de feestdagen, in het teken van voeding.

Te gast zijn Betty Koster (kaasexpert, eigenares fromagerie l’Amuse), Giovanna Gomersbach (waterexpert) en Titia Bakker (therapeut en gewichtscoach). De ochtend start om 10.30 uur en is toegankelijk voor € 3,- (inclusief koffie en thee). Reserveren kan per mail (haarlem@athenaeum.nl) of aan de kassa in de boekhandel.

In de periode rondom de feestdagen zijn we vaak bezig met (lekker) eten & drinken. Wat wordt het kerstdiner? Hoe ga jij om met alle kerstborrels met lekkere hapjes en drankjes? Ga je voor gezond of mag je juist even alle controle laten varen? Tijdens deze Boek & Gesprek bekijken we voeding rondom de feestdagen vanuit verschillende invalshoeken: van primaire levensbehoefte tot het volop genieten van een uitgebreide kaasplank. Ook het emotionele aspect dat vaak invloed heeft op ons eetgedrag komt uitgebreid aan bod. De gasten worden geïnterviewd door Joni Zwart van Athenaeum.

Betty Koster geldt al jaren als dé kaasexpert van Nederland. Zij is – samen met haar man – eigenaar van fromagerie L’amuse in IJmuiden en Amsterdam. Betty levert kazen aan toprestaurants en reist langs leveranciers en klanten in binnen- en buitenland. Recent publiceerde zij – samen met fotografe Desiré van den Berg – het boek Hollandse Kaas. Hierin vind je de heerlijkste kazen uit ons land en het hele plaatje daar omheen: de makers, de dieren, het gras en het landschap.

Giovanna Gomersbach ontwikkelde zich tot expert op het gebied van water en watergebruik. Recent verscheen haar boek De schoonheid van water; goud van de toekomst. Meer informatie is te vinden op: www.nieuwwater.nl.

Titia Bakker is therapeut en gewichtscoach. Ze heeft twintig jaar ervaring in de hulpverlening. Bij de behandeling van cliënten met overgewicht, eetbuien of emotie-eten gebruikt Titia concepten uit de Transactionele Analyse. Titia heeft nog geen boek gepubliceerd, maar blogt regelmatig op www.haarlemcounseling.nl en publiceert ook artikelen over haar inzichten.

Info
Datum: Zondag 25 november om 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur)
Programma: Boek & Gesprek: Bewust Eten & Drinken
Adres: Athenaeum Boekhandel, Gedempte Oude Gracht 70, 2011 GT Haarlem
Entree: € 3,- (incl. koffie en thee), reserveren via haarlem@athenaeum.nl of aan de kassa in de boekhandel (023 – 531 87 55)