Op reis met het Kennemer Jeugd Orkest decemberconcert

0

Op zondag 9 december nemen het Kennemer Jeugd Orkest o.l.v. Matthijs Broers en het Stedelijk Gymnasium je mee op reis met Per Gynt, hoofdpersoon uit het gelijknamige toneelstuk van de Noorse schrijver Henrik Ibsen.

We leren Per Gynt kennen als jonge rusteloze fantast en buitenstaander en iemand die een leven kiest van eigenbelang. Tot hij als oude man beseft hij dat hij in de armen van zijn jeugdliefde Solveig rust en geluk had kunnen vinden. Hij beleeft tijdens zijn verre reizen allerlei avonturen die verteld worden door 2 leerlingen van het Stedelijk Gymnasium. Ze worden begeleid door het Kennemer Jeugd Orkest met de beroemde muziek van Edvard Grieg, de Per Gynt Suite.

Verder treedt tijdens dit concert een bijzondere soliste op. De jonge, getalenteerde Aliona Kliuchka uit Oekraïne speelt een vrijwel onbekend werk, de Poème voor cello en Orkest van de Nederlandse Componiste Henriette Bosmans, een schitterend werk uit 1922. Het concert wordt geopend met de bekende Ouverture Nabucco van de Italiaanse Componist Giuseppe Verdi.

Het decemberconcert 2018 is een concert voor alle leeftijden.

Info
Decemberconcert door het Kennemer Jeugd Orkest
o.l.v. Matthijs Broers
m.m.v. Alona Kliuchka, cello en leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Haarlem
Groenmarktkerk Haarlem
Zondag 9 december 15:30 uur
Toegangsprijs: € 12,50
Kaarten verkrijgbaar via www.kennemerjeugdorkest.nl