Fotoproject DubbelBelicht pakt groots uit met eindpresentatie

0

In het bijzondere fotoproject DubbelBelicht ontwikkeld en uitgevoerd door fotograaf Marisa Beretta komen leerlingen van verschillende scholen en ouderen uit Schalkwijk bij elkaar. Ze hebben elkaar nog nooit eerder ontmoet en hoewel het leeftijdsverschil groot is hebben ze in ieder geval één ding gemeen: ze wonen in dezelfde wijk. Ze zijn samen op stap gegaan, hebben veel gepraat, vriendschappen gesloten en foto’s gemaakt van elkaar en de omgeving waarin ze leven. In het pand tegenover de Hema in winkelcentrum Schalkwijk is een overzicht van alle foto’s, verhalen en gedichten die de afgelopen maanden gemaakt zijn.

Op de parkeergarage bij winkelcentrum Schalkwijk wordt op vrijdag 30 november om 16:30 uur een grootse presentatie van een gezamenlijk fotokunstwerk onthuld en een bundel met verhalen, gedichten en foto’s gepresenteerd.

Iedereen is op vrijdag 30 november van harte welkom bij de officiële opening die wordt verricht. Philip Schemmekes van Triple ThreaT zal wat vertellen over de impact van het project op jong en oud. Aanvang: 16 uur op het Floridaplein 13 (voor de HEMA in Winkelcentrum Schalkwijk). Van daaruit lopen we rond 16:30 naar de parkeergarage (ongeveer 3 minuten lopen). Voor alle aanwezigen ligt er een unieke DubbelBelicht- bundel klaar.

DubbelBelicht is een onderdeel van het programma ‘Age Friendly Cultural City’ waarin de gemeente Haarlem participeert en mede wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie. De culturele organisatie Hart heeft samen met verschillende culturele en sociale partners ‘Haarlems Goud’ ontworpen: een programma waarin cultuur, zorg en welzijn centraal staan.

Intergenerationeel fotoproject DubbelBelicht is ontwikkeld en uitgevoerd door Marisa Beretta.

Advertentie