Hoor de roep van de bosuil

0

Hoe vaak maak jij een wandeling in het donker door de natuur? Meld je aan en wandel mee op donderdag 13 december om 19:00 uur door het prachtige gebied van buitenplaats Leyduin. Met z’n eeuwenoude bomen en gebouwen is het een schitterende plek om te wandelen.

In het donker worden je zintuigen scherper en hoor je de geluiden van de nacht veel beter, een speciale ervaring.

De gids van Landschap Noord-Holland begeleidt de wandeling en helpt je zoeken naar de bosuil. Bosuilen zijn echte nachtvogels. Overdag zitten ze wat te dutten, maar als de avond valt worden ze actief. In het donker vliegen ze behendig tussen de bomen door. Een spoortje maanlicht is genoeg om muizen en andere prooien te vangen. De mannetjes laten een spookachtige roep horen, bekend van de spannende films, en met wat geluk wordt dat beantwoordt door een vrouwtje.

Info
Een leuke excursie voor het hele gezin.
Zin om mee te gaan? Meld je aan op www.gaatumee.nl.
Wanneer: donderdag 13 december 2018 van 19:00 – 20:30 uur
Vertrekpunt: Parkeerterrein Buitenplaats Leyduin, Woestduinweg 4, 2114 BG Vogelenzang

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)