Debat in de Pletterij over de Crisis van Links

0

Op dinsdag 4 december is er in de Pletterij een debat over de Crisis van Links. De afgelopen jaren is Links in een vrije val terecht gekomen en inmiddels lijkt hun rol in het hedendaagse politieke spectrum miniem. Hoe heeft dit zo kunnen gebeuren? Waarom kon Links het grote ongenoegen over de economische crisis niet omzetten in verkiezingswinst?

Na het afschudden van de ideologische veren heeft Links misschien te lang een neoliberale aanpak heeft gevolgd. De economie groeide wel, maar de gewone man profiteerde er niet van. Links heeft de gewone man laten zakken op de “eigen” terreinen als de sociale huurwoningen en sociale werkplaatsen. Vervolgens kreeg Links de exclusieve schuld voor het half mislukken van de integratieproblematiek. Terwijl Rechts minstens even verantwoordelijk is voor echecs op die drie terreinen.

Jarenlang heeft het bij Links ontbroken aan het grote verhaal. Is de rol voor Links uitgespeeld of kan zij zich herpakken en met nieuw elan een visie voor de toekomst ontwikkelen, ook op sociaal economisch terrein?

De Pletterij onderzoekt in het debat samen met jou de oorzaken van de Crisis van Links, de gevolgen daarvan en de mogelijkheden voor de toekomst.

Gastsprekers op deze avond zijn:

  • Dick Pels – Socioloog en publicist
  • Eddy Terstall – Mede-auteur van het manifest ‘Vrij Links’ en filmmaker
  • Dirk-Jan van Baar – Historicus, politiek commentator, journalist en columnist

Info
Het debat wordt geleid door Bernt Schneiders – Directeur VSB Fonds en voormalig burgemeester van Haarlem.

Het debat begint op 20.00 uur, de toegangsprijs is €3,00, voor houders van de HaarlemPas en jongeren beneden 25 jaar € 2,50. Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.pletterij.nl. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem.