Jasper Drost wordt de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks Haarlem

0

Jasper Drost volgt Robbert Berkhout op als fractievoorzitter. Robbert zal op zijn beurt de huidige wethouder Cora-Yfke Sikkema opvolgen omdat zij vertrekt om burgemeester te worden in Oldambt. De wisseling van functies zal eind januari plaatsvinden.

Jasper is 32 jaar en heeft zijn Master Planologie afgerond. Hij werkt al enige tijd als Duurzaamheidsadviseur bij een groot landelijk advies- en ingenieursbureau. Hierbij helpt hij projectteams in de grond-, weg- en waterbouw om hun project te verduurzamen.

Hij is al sinds 2012 politiek actief voor GroenLinks Haarlem. In de afgelopen periode zowel als schaduwraadslid in de commissie Ontwikkeling als in de rol van campagneleider. Deze raadsperiode is hij raadslid in de commissie Ontwikkeling. In de afdeling is hij nu vrijwilligerscoördinator.

De fractie is enthousiast dat zij de gedreven Jasper Drost als aanvoerder krijgt, hij is een echte teamspeler. De grootste fractie in de gemeenteraad ziet in hem een leider met politiek ‘fingerspitzengefühl’. Hij heeft oog voor de grote lijn en strategie en kan goed en open communiceren met andere partijen. Hij kent de gevoeligheid bij andere partijen en kent hun speerpunten. Hij heeft een ontwapenende humor die ontspanning kan brengen in een overleg. Hij is een GroenLinkser in hart en nieren. Ook buiten de politiek heeft hij een groot netwerk.

Jasper Drost: “Ik besef dat de fractievoorzitter van GroenLinks, naast de vele interne taken, als leider van de grootste partij een grote verantwoordelijkheid draagt. En ik wil me deze periode gewoon keihard inzetten om Haarlem nog socialer en duurzamer te maken. Ik ga het vertrouwen dat de fractie in mij stelt waarmaken. Hierbij wil ik nadrukkelijk de samenwerking zoeken met alle partijen in de raad en natuurlijk de stad.

- Advertentie -