Nieuw fotoboek feest van herkenning én verwondering voor echte Haarlemmers

HAARLEM IN ZWART-WIT - Stadsfoto’s uit de jaren 1950-1980

0

De afgelopen week verscheen bij de Haarlemse uitgeverij Loutje het door Eddie Aarts samengestelde fotoboek ‘Haarlem in zwart-wit – Stadsfoto’s uit de jaren 1950-1980’.

In ruim 125 foto’s schetst Haarlem in zwart-wit een tijdsbeeld van de stad tijdens drie decennia vol verandering. Een periode waarin tal van kenmerkende zaken en gebouwen verdwenen uit het straatbeeld, maar niet uit het collectieve geheugen van de Haarlemmers.

De beelden van de hand van fameuze fotografen als Cees de Boer, Willem Jan van Borselen, Jos Fielmich en hun collega’s, roepen ongetwijfeld herinneringen en associaties op. Ze maken daarmee hopelijk prachtige verhalen los bij degenen die het zich allemaal nog herinneren als de dag van gisteren, maar zijn ook een lust voor het oog van jongere streekgenoten. Die niét meer weten dat er stadsbussen door de Gierstraat reden, hoe ieder jaar de Grote Markt één dag in een racebaan veranderde of dat Parkwijk ooit een raketbasis rijk was…

Het 120 pagina’s tellende boek bevat ruim 125 afbeeldingen in zwartwit.
De winkelprijs bedraagt 19,95.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)