Burgemeester Roest opent nieuw toegangshek van Thijsse’s Hof

1

Burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal heeft zaterdagmiddag 5 januari 2019 het nieuwe toegangshek van de heemtuin Thijsse’s Hof geopend. De feestelijke opening vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de ruim 90 jaar oud heemtuin in het bijzijn van tientallen vrijwilligers. De vrijwilligers Willem Holthuizen en Ekke Wolters hielpen de burgemeester bij het openen van het nieuwe toegangshek.

Het oude toegangshek, dat jaarlijks enkele duizenden mensen in de gelegenheid biedt om op twee hectare duingrond van planten en vogels te genieten, voldeed niet meer en was helaas niet meer te repareren. Door een bijdrage van J.C. Ruigrok Stichting kon een nieuwe toegangshek worden aangeschaft.

Thijsse’s Hof is aangelegd op de voormalige aardappelakkertjes in het Bloemendaalse Bos in 1925 ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van schrijver, onderwijzer en natuurbeschermer dr. Jac. P. Thijsse. Vanaf het begin stelde Thijsse, bekend van de Verkade-albums, zich ten doel om de wilde planten uit Kennemerland te presenteren in natuurlijke begroeiingen die zich (grotendeels) spontaan ontwikkelen.

Bij het begin van elk van de vier seizoenen brengen 44 schoolklassen met ruim 1100 kinderen een leerzaam bezoek aan de Hof. In de loop van het jaar bezoeken veel mensen de Hof om al het moois te zien of een excursie mee te maken. Het gaat in totaal al gauw om zo’n 15.000 bezoeken.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

1 REACTIE

Comments are closed.