Gratis cursus Klik & Tik in Buurtwinkel Marsmanplein

Voor iedereen die graag met de computer wil leren werken

0

Klik & Tik is een basiscursus voor iedereen die niet of nauwelijks met de computer werkt, maar dat wel graag wil gaan doen. In deze cursus leer je de computer gebruiken, omgaan met het internet, werken met e-mail en social media. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en vindt plaats op dinsdag 5, 12, 19, 26 maart en 2 april van 14:30 – 16:00 uur in de Buurtwinkel Marsmanplein, Generaal Spoorlaan 140, Haarlem.

Let op: het is noodzakelijk om je van tevoren aan te melden voor deze gratis cursus. Aanmelden kan aan de balie van de Bibliotheek of via de website www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/klik-en-tik.

Waar bestaat Klik & Tik uit?
De cursus bestaat uit drie delen. Tijdens de eerste module maak je kennis met de computer en leert die basisfuncties van de computer gebruiken. Als je weinig met een computer hebt gewerkt, ga je eerst met deze module aan de slag.
De onderwerpen van deze module: computer aanzetten, typen, klikken en websites bekijken.

Je maakt in de tweede module kennis met het internet en e-mail. Je leert hoe je het internet moet gebruiken. Maar ook hoe je een e-mail moet schrijven en versturen.
De onderwerpen van deze module: e-mailen, downloaden, zoekmachines en browsers.

In de derde module maak je kennis met social media. In stappen leer je werken met sociale media en hoe je veilig werkt.
De onderwerpen in deze module: sociale netwerken, links en blogs.

Hoe lang duurt de cursus?
De cursus duurt vijf weken, waarin je elke week anderhalf uur aan de slag gaat. Tijdens deze weken kun je thuis verder oefenen. Aan het begin van de cursus kijk je samen met de cursusbegeleider bij welke module je wilt beginnen.

Je krijgt les in kleine groepjes en aan het einde van de cursus is er een feestelijke diploma-uitreiking.

Zijn er kosten aan verbonden?
Het is mogelijk om een werkboek aan te schaffen voor €10,- (niet verplicht). Tijdens de cursus kun je gebruik maken van de computers van de Bibliotheek, maar wil je een eigen laptop, tablet of iPad meenemen, dan kan dat ook.

Heb je vragen of wil je deelnemen aan Klik & Tik? Kom dan eens langs bij de Bibliotheek. Je kunt je daar ook direct aanmelden voor de cursus. Aanmelden kan ook op onze website: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/klik-en-tik.

Info
Dinsdag 5, 12, 19, 26 maart en 2 april | 14:30 – 16:00 uur | Gratis
Buurtwinkel Marsmanplein, Generaal Spoorlaan 140, Haarlem

Klik & Tik is een product van de Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl. Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl.

Deze cursus is voor inwoners van de gemeente Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom en Zandvoort. En voor leden van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)