Franse Barokmuziek in Koetshuis Kasteel Keukenhof

0

Op dinsdag 22 januari a.s. treedt het Ensemble van de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium Den Haag op in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof met een programma onder de titel ‘An Evening in the French Baroque’. Het ensemble speelt barokmuziek van Franse componisten uit het einde van de zeventiende en het begin van de achttiende eeuw. Deze muziek past heel goed bij de sfeer van het oude kasteel.

Het gaat om composities van De Visée, Hotteterre, Philodor, D’Anglebert, Marais, De Bousset en Couperin. (voor het volledige programma: zie website kasteelkeukenhof.nl).

Bij oude muziek speelt men doorgaans op authentieke instrumenten (of kopieën daarvan), zoals barokviool, viola da gamba, traverso, theorbe en klavecimbel. Als opleidingsinstituut voor musici die zich specialiseren in oude muziek is het Haags conservatorium wereldvermaard.

Het ensemble kent dan ook diverse nationaliteiten en bestaat uit vijf getalenteerde musici. Het zijn Laura Sophie Goltz (viool), Thomas Reyna (traverso), Konstanze Waidosch (viola de gamba), Asako Ueda (theorbe) en Diego Ruenes Rubiales (klavecimbel).

Info
Dinsdag 22 januari 2019.
Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur.
Kaartverkoop en reserveren:
www.kasteelkeukenhof.nl
cultureel@kasteelkeukenhof.nl
of telefonisch 0252-465555

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)