Toneelschuur Producties presenteert PROEFwerk #2: Regie Opleiding Toneelacademie Maastricht

0

Ook dit seizoen presenteert Toneelschuur Producties drie zondagmiddagen PROEFwerk. De tweede editie is op zondag 27 januari om 15.30 uur in samenwerking met de Regie Opleiding Toneelacademie Maastricht. Tussendoor en na afloop kunt u proeven van een hapje en een drankje en kennismaken met de makers.

Kaarten à € 10 (inclusief een hapje en een drankje) zijn te koop via www.toneelschuur.nl of telefonisch: 023 5173910 en aan de kassa van de Toneelschuur.

Deze middag staan er twee korte voorstellingen op het programma:

HM?
HM? Is een dialoog waarin Maxime Dreesen en Sonja van Ojen elkaar niet begrijpen. Net als in het dagelijks leven, eigenlijk, daar begrijpen ze elkaar ook niet. Toch blijven ze zoeken en proberen ze elkaar echt te begrijpen, daarvoor trekken ze nu alles uit de kast.

Het balspel van taal: ik verprutste de vangballen, verknalde mijn worpen.
Twee cuties die zich begeven in het spectrum van compleet begrip tot onoverkomelijk begrip. Als je iets aan een ander probeert te vertellen en die ander begrijpt het niet, is het net alsof je het niet hebt verteld. Alsof het er nog allemaal in zit, alsof het in je mond zit maar er niet uit kan kruipen en zich dan maar verslagen weer terug je keel in propt.

Concept, spel en tekst: Maxime Dreesen en Sonja van Ojen, met dank aan: Marc Zwietink, Jean-Paul Caelen, Rob Ligthert, Frank Mineur, Peter Missotten, Laila Claessen, Jill Bolte Taylor, Joeri Heegstra, Lore Mechelaere en Wieke van Rosmalen

TILL THE FAT LADY SINGS
Kun je een intro tekst schrijven die de blik van je kijker niet inperkt?
Kun je eerlijke illusies opwerpen?
Kun je familie spelen?
Kun je het leven denken?
Kun je vergeten dat de soep heilig is?
Wellicht (niet).
We kunnen het op zijn minst proberen.
Er is niets mis met proberen.

spel: Lukas Bulteel en Laura De Geest tekst: Casper Vandeputte regie + bewerking: Eliane Zwart begeleiding: Joost Horward met dank aan: Olivier Herter, Marc Zwietink en David Westera.

Meer PROEFwerk?
PROEFwerk #3: Arnhem zondag 7 april, 15.30 uur
kaarten zijn nu al te koop via www.toneelschuur.nl en aan de kassa

Over het Schuur Atelier
In het Schuur Atelier geeft Toneelschuur Producties jonge theatermakers de kans om zich in de luwte verder te ontwikkelen. Dit doet het productiehuis op verschillende manieren: In de drie edities PROEF werk wordt studenten van de theateropleidingen Amsterdam, Arnhem en Maastricht de mogelijkheid geboden zichzelf en hun proeves te presenteren aan “echt” publiek. Daarnaast regisseert een jong regietalent jaarlijks de jongerenproductie Starring # voor en door jongeren uit Haarlem en omstreken. En tenslotte biedt het Schuur Atelier onderdak aan jonge makers die onderzoek doen naar werkmethoden, samenwerking en repertoire. Alle trajecten van het Schuur Atelier hebben openbare presentaties in de studio’s of een van de theaterzalen van de Toneelschuur.

Advertentie