Cirkel van slapende spijkerbroeken

0

Op vrijdag 15 februari organiseert Lyceum Sancta Maria te Haarlem de ‘Slapende Spijkerbroekenactie’: een project waarbij spijkerbroeken die in kledingkasten liggen te verstoffen door leerlingen worden ingezameld. Samen met verschillende basisscholen uit de omgeving knopen de leerlingen alle broeken aan elkaar.

Vorig schooljaar heeft het lyceum in samenwerking met de Gemeente Haarlem, Stichting Technotrend en een aantal Haarlemse ondernemers leerlingen uitgedaagd om met hun eigen ideeën en oplossingen te komen voor de Haarlemse transitie naar een circulaire economie. De leerlingen verzamelden sindsdien oude spijkerbroeken die niet meer worden gebruikt, zogenaamde ‘slapende spijkerbroeken’. Tijdens het slotevenement op vrijdag 15 maart knopen de leerlingen de verzamelde broeken aan elkaar om zo een cirkel te vormen. Dit staat symbool voor circulaire economie. Na afloop worden alle spijkerbroeken gerecycled.

De actie vindt plaats op vrijdag 15 februari 2019 (start om 09.15 uur) op Lyceum Sancta Maria.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie