Conny Janssen Danst in Haarlem met nieuwe, persoonlijke dansvoorstelling BROOS

0

Conny Janssen Danst opent het jaar 2019 met de nieuwe avondvullende dansvoorstelling BROOS, een sprankelende, fysieke productie over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. Naast een groot ensemble van vijftien dansers werkt choreografe Conny Janssen voor de livemuziek in BROOS samen met muzikante en zangeres Maartje Teussink. BROOS is van woensdag 6 t/m zaterdag 9 maart te zien in De Toneelschuur in Haarlem. Op woensdag 6 maart vindt er voorafgaand aan de voorstelling een inleiding plaats.

‘Over sporen van de tijd die zich in het lichaam openbaren’
Na HOME (2017) en de remake van INSIDE OUT (2018) is BROOS het nieuwste werk van Conny Janssen voor het theater. BROOS verhaalt over de kwetsbaarheid van het leven. Een persoonlijk werk voor de Rotterdamse choreografe. Een inspiratiebron is haar moeder waar zij al jaren voor zorgt, en die ze ‘brozer en brozer’ ziet worden. Echter kwetsbaarheid ziet Conny Janssen niet alleen in ouderdom:
Baby’s, kleuters, pubers, jonge ouders: elke levensfase heeft een andere broosheid. Bij het zien van een oudere vergeten we vaak dat die persoon door al die levensfases is gegaan. Dat bijvoorbeeld zij – mijn moeder – als jong meisje ook haar eerste verliefdheid voelde, haar eerste verdriet, haar dromen had en haar gekkigheid. Soms zien we slechts de laatste uiterlijke vorm en verhult die alle andere verhalen die er ooit zijn geweest of nog sluimeren. Met de dansers – jonge talenten en bekende gezichten – onderzoek ik de specifieke fysiek van al die verschillende levensstadia. In een mozaïek van vertellingen ervaren we in BROOS de hartenklop van diverse momenten in tijd.

Livemuziek
Maartje Teussink is met nieuw gecomponeerd werk live te horen in BROOS. Janssen en Teussink werkten eerder samen tijdens de locatievoorstelling COURAGE (2016) in de Ferro Dome. Teussink – naast componist ook multi-instrumentalist en vocalist – creëert muzikale sferen en soundscapes waarbij zij de grenzen en de combinatie van verschillende muzikale invloeden onderzoekt.

Info
Woensdag 6 t/m zaterdag 9 maart, 20:30 uur in De Toneelschuur in Haarlem. De inleiding op woensdag 6 maart start om: 19.30 uur.
Tournee: T/m 11 mei 2019 – Speellijst & tickets via www.connyjanssendanst.nl/voorstelling/broos

Credits BROOS
Choreografie Conny Janssen Dansers Adi Amit, Ian Ancheta (stage), Davide Bellotta, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Romee van de Meent (stage), Hiro Murata (stage), Richard Nagy, Youp Scheffer, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Chanel Vyent (stage), Liza Wallerbosch Toneelbeeld Thomas Rupert Lichtontwerp Remko van Wely Kostuumontwerp Babette van den Berg Dramaturgie Judith Wendel Muziek Maartje Teussink Repetitor Erik Spruijt