Gadjo Orkestra presenteert cd: Een Illusoire “Urban Tour 2030”

0

Op zaterdag 9 maart presenteert het Gadjo Orkestra haar debuut-cd in de Pletterij. Gadjo Orkestra speelt muziek uit de Balkan. Negen virtuozen brengen energie, waanzin en melancholie op het podium. Muziek met vaak ongebruikelijke maatsoorten waar vanzelfsprekend toch op gedanst kan worden. Muziek die wisselt tussen snelle tempi en hartverscheurende ballads, tussen het tragische en het extatische, tussen humor en eros.

Het opnameproces nam de nodige tijd in beslag. Twee opnamedagen, in 2017 en 2018 waren nodig om de 9 stukken op te nemen. De opnames vonden in een live setting plaats. Alles in één keer, zonder overdubs. Op deze manier werd gepoogd de energie en spontaniteit van Gadjo te vangen. Percussie virtuoos Alper Kekeç speelt op twee stukken als gastmuzikant mee.

Gadjo Orkestra bestaat uit: Djordje Matiç- zang en percussie, Hilde Kertész- viool en zang, Frank Stolwijk- klarinet en sopraan sax, Michel Duyves- basklarinet, Peter Arends – accordeon, Ilia Lumbroso- alt sax, Arno Duivestein- tuba, Sándor Kém- contrabas, Lars van der Weiden- drums. Gastmuzikant: Alper Kekeç- percussie.

De CD is in de zaal te koop en kost 10 euro, het concert begint om 20.30 uur. De zaal gaat open om 20.00 uur.

Toegang: € 5,00

De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem. Reserveren via www.pletterij.nl.