Tourism Management van Inholland Haarlem valt in de prijzen bij Erasmus+

Kees van Tussenbroek ontvangt Ambassador Award

0

Kees van Tussenbroek, coördinator studie buitenland bij Tourism Management van Inholland Haarlem, heeft de Ambassador Award ontvangen van Erasmus+ voor het uitzenden van meer dan 2000 studenten in het hoger onderwijs naar het buitenland. Tevens heeft Iris Buscher, studente Tourism Management, met haar ervaringsverhaal over haar studie in Italië de derde prijs gewonnen van de Studenten Mobility Award 2018. Deze awards zijn uitgereikt op het ministerie van OCW in Den Haag.

Mobility Award
In Nederland gaan jaarlijks vele duizenden studenten met subsidie Erasmus+ voor stage of studie naar het buitenland. Om hun ervaringen te delen en anderen te inspireren, schreef het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training een wedstrijd uit voor studenten uit het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs. Iris Buscher: “Ik volgde vijf maanden een Erasmus+ programma aan de Università degli Studi di Bergamo. De avonturen, mix van culturen, het Italiaanse eten, de contacten: de vijf maanden in Italië waren een onvergetelijke ervaring. En het winnen van deze prijs is een fantastische afsluiter.

Ambassador Award
Erasmus+ heeft aan Kees van Tussenbroek de Ambassador Award uitgereikt, omdat hij maar liefst 2000 studenten heeft begeleid in hun traject naar het buitenland. Door stage te lopen of te studeren in een internationale omgeving verbeteren studenten hun culturele, taal- en vakvaardigheden. Kees: “Internationalisering staat bij ons hoog op de agenda. In Haarlem werken we samen met meer dan 40 universiteiten en hogescholen in Europa. Zeker Scandinavië is nu erg populair onder onze studenten. Daarnaast hebben we ook partners in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Azië. Volgend studiejaar gaat ruim 60% van onze derdejaarsstudenten naar het buitenland.

Open Dag: 6 april
Meer weten over de opleiding Tourism Management bij Hogeschool Inholland Haarlem? Kom dan naar de Open Dag op zaterdag 6 april van 10.00-14.00 uur. Maak kennis met de studenten en docenten van Tourism Management en volg de opleidingspresentatie. Aanmelden kan via de site: www.inholland.nl/opendag.