Steef de Jong en Minke Kruyver regisseren Starring#22: Naxos

0

In het kader van haar 50-jarig jubileum maakt Toneelschuur Producties een extra feestelijke editie van de jongerenproductie Starring#.

Twaalf jongeren uit Haarlem en omgeving worden geregisseerd door Steef de Jong (Groots en Meeslepend) en Minke Kruyver (Toneelgroep Het Volk), die zelf ook meespelen, in een sprankelende muziektheatervoorstelling vol karton, losjes gebaseerd op de opera Ariadne auf Naxos van Richard Strauss en Pitten van Herman Heijermans. “Naxos gaat over het plezier van het maken van een voorstelling. Met alles erop en eraan.” Starring#22: Naxos is te zien in de Toneelschuur van woensdag 10 tot en met woensdag 17 april om 20.00 uur, behalve zondag en maandag. Kaarten zijn te koop via www.toneelschuur.nl en aan de kassa van de Toneelschuur, tel: 023 5173910.

Over Ariadne in Naxos
Het is een feestelijke avond aan het hof. De hele hofhouding is in rep en roer om deze avond tot ene groot succes te maken. Maar er is onduidelijkheid over de invulling van het programma. Moet er een tragedie opgevoerd worden of een komedie? En dan loopt ook het diner nog uit…Tragedie wordt komedie, of is het andersom?

Laten we ons verzoenen! Er is moed in mij vriend, de wereld is lief en niet angstaanjagend voor de moedige.” (uit: Naxos)

Starring reünie zaterdag 31 april
In de halve eeuw dat de Toneelschuur bestaat zijn er 22 Starring# voorstellingen gemaakt. Dit wordt gevierd met een Starring# reünie op zaterdag 13 april voor oud-deelnemers en regisseurs. Leuk detail is, dat de regisseurs van dit jaar Steef de Jong en Minke Kruyver, beiden meespeelden in de allereerste Starring# voorstelling: Dukes. Deelnemers van dé jongerenproductie van Toneelschuur Producties hebben zoveel mogelijk een privé bericht hierover ontvangen. Als dat niet zo is en je wil hier bij zijn, neem dan contact op met starring@toneelschuur.nl en meld je aan.

Credits
regie + tekst Steef de Jong & Minke Kruyver met Sarah van den Akker, Belle Broeke, Otje Dekker, Christopher Hatton, Teuntje Heerkens, Melle van Hoffe , Stéphanie Korbee, Renée Pinksterboer, Seth Verhaart, Fien van Vliet, Joey Weidema, Pieter Zomerdijk chef d’équipe Heleen van Ham productie, publiciteit & techniek Toneelschuur Producties, foto Heleen Vink